Smakeloos

Het leuke van het schrijven van deze column is dat onderwerpen je soms gewoon in de schoot worden geworpen. Een bakkie koffie met wat bekenden in gemeenschapshuis de Burgt leverde mij onlangs geheel onverwachts een mooi verhaal op.

Sinds enige weken, zo werd mij verteld, verzorgt de gemeentelijke instelling Welzijnskwartier informatieve- en educatieve avonden in De Voorhof. Niet alleen daar, neen ook in het Dorpshuis in Valkenburg en de Roskam in Katwijk-Binnen. Het doel van de avonden is om voornamelijk oudere ingezetenen van de bank af te krijgen en een leuke maar ook leerzame avond te bezorgen. Ze kennis te laten maken met allerlei nieuwigheden. Onderzoek alle dingen dus de naam voor de nieuwe activiteitenreeks was snel gevonden: De Proeverij.

Die naam leidde direct al tot verwarring want op de eerste avond kwamen louter alleen mensen af die een gratis gemeenteborrel wel zagen zitten. Helaas, het ging om een workshop kralen rijgen. Inmiddels zijn er al diverse Proeverij middagen en avonden gehouden maar de belangstelling ervoor laat echt te wensen over. Op de verschillende activiteiten kwam slechts een handjevol mensen op af, sterker nog op sommige avonden kwam er gewoon niemand. Ach, ach, ach lieve mensen van het Welzijnskwartier. Doen jullie zo je stinkende best om die Rijnsburgers, Valkenburgers en Katwijk Binders wat bij te brengen krijg je stank voor dank. Ik kan jullie alleen maar sterkte toewensen en heel veel creatief vermogen bij het verzinnen van een nieuwe activiteitenreeks want het moge duidelijk zijn; deze Proeverij smaakt beslist niet naar meer.

Over smaak gesproken. De beelden die sinds kort de privé-tuin van selfmade zakenman Cor van Duijn aan de Noordwijkerweg sieren vallen niet bij iedereen in de smaak. Tja, over smaak valt te twisten. De beelden staan opgesteld aan weerskanten van het bord Landzicht en moeten het een en ander uitbeelden. Maar wat? De man met de pijl en boog zou weleens Cupido kunnen zijn. U weet wel, de Romeinse god van de liefde die met zijn pijlen het hart van z'n geliefde wist te raken. Cor is al decennialang onder de pannen dus of hij daar nu nog mee bezig is? Ik betwijfel het. Het ander beeld lijkt op een vrouw die zichzelf nog even aan het bijschaven is. Neen, dat duidt beslist niet op de vrouw van Cor, die ziet er prima uit. Het blijft dus gissen. Deze week is een nieuw beeld bijgekomen, overduidelijk een arrenslee met rendier. Wat dat betekent weet iedereen, de kerstmaand komt er weer aan. Tja, Sint moet nog aan land komen maar Cor is er al, het kon ook natuurlijk niet anders, vroeg bij. Hadden we dat ook niet verwacht?

Reageren? uicatcher@gmail.com