Maikey Perami scoort 0-2 op aangeven van Roderick Gielisse. |Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Toch nog billenknijpen na 4-0 voorsprong

n Barendrecht-Rijnsburgse Boys 4-5

Spannend n De uitwedstrijd van Rijnsburgse Boys tegen Barendrecht was vorig seizoen de grootste uitslag voor de Uien. Het zou zo maar kunnen dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag hetzelfde predicaat krijgt.

De toeschouwers werden getrakteerd op maar liefst negen doelpunten. Na 45 minuten stonden de Rijnsburgers keurig met 0-4 voor. In de extra tijd voor de rust scoorden de rood-witten de aansluitingstreffer. Niet iets om je als Rijnsburgse Boys supporter ongerust over te maken….

Bizarre wedstrijd

In de extra tijd van de tweede helft was de stand inmiddels 4 tegen 5. Toen was het plots alle hens aan dek, want ´hij kon zomaar vallen´. De opluchting, bij iedereen die Rijnsburgse Boys een warm hart toe droeg in Barendrecht, was groot toen scheidsrechter Frank de Winter voor de laatste keer floot. Drie punten konden worden bijgeschreven na een, toch nog, bizarre wedstrijd.

Scheidsrechter De Winter bepaalde, gewild of ongewild, misschien wel het verloop van de wedstrijd. Met name in de eerste helft lieten de Barendrechters hun frustraties, vanwege de snelle 3-0 achterstand, de vrije loop. Na een zware tackle van Jeffrey Aarts op Rijnsburg middenvelder Bram Ros moest laatstgenoemde het veld geblesseerd verlaten. ´Zijn ene been lag zo ongeveer in de bestuurskamer´, meldde trainer Wilfred van Leeuwen even later voor de microfoons van RTV Katwijk en Fox Sport. Niet alleen Van Leeuwen had beslist een andere kleur kaart gezien dan het gele exemplaar dat Aarts werd voorgetoverd. Zelfs supporters van Barendrecht vonden dat het ´rood´ was. Even later kon Maikey Parami niet meer verder spelen. De maker van het derde doelpunt van Rijnsburg werd in de rug gesprongen en moest zich laten vervangen door Frank Tervoert. Ook hij deelde in de doelpuntenvreugde, maar liefst twee keer. De overige doelpunten van de geel-zwarten in de eerste helft werden gescoord door Edo Knol die na zijn eerste basisplaats al na drie minuten scoorde. Max Hudepohl maakte nummer twee. Dit na een prachtige assist van Roderick Gielisse.

Barendrecht scoorde net voor- en net na de rust. Beide goals kwamen op naam van fotomodel Donny Navajas Sanchez. Twaalf minuten voor tijd scoorde hij nogmaals en vlak voor tijd maakte Yarick Dorst nummer vier uit een makkelijk gegeven strafschop. ´Als wij na de 3-0 hadden blijven spelen, dan hadden we hen aan barrels gespeeld´, aldus Van Leeuwen die verder sprak van een bizarre wedstrijd. Hij en zijn team zullen ongetwijfeld inspiratie hebben opgedaan als het gaat om het scoren van doelpunten. Deze zijn a.s. zaterdag ook van belang als die andere veel scorende ploeg Middelmors bezoekt. Het Amsterdamse A.F.C. met de gebroeders Teysse en de immer vrolijke Raily Ignatio. Hopelijk zijn het de Uien die zaterdag het laatst lachen en na winst op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers.

n Biljartje leggen? Kom naar The 3 Balls

Uitnodiging n Biljarten suf en voor bejaarden? 'Niet bij The 3 Balls', zo laat voorzitter Alex van Nieuwkoop namens de vereniging weten.

'Elke vrijdagavond spelen wij een onderlinge competitie in onze schitterende biljartruimte in De Burgt aan het Koomansplein', zo vertelt hij. Van Nieuwkoop gaat verder: 'Niks geen gedoe met uitwedstrijden in verre oorden. Nee, gewoon lekker onderling elkaar proberen de loef af te steken op het groene laken. Dit onder het genot van een drankje. En denk nou niet dat het een stoffige en serieuze aangelegenheid is, want lol en lachen (en heel soms ook leedvermaak) zijn bij ons de belangrijkste (spel)ingrediënten. Een keer een avondje geen zin om te spelen? Ook dat is geen punt. Er is geen enkele verplichting om wekelijks ten tonele te verschijnen. Over de kwaliteit van onze biljartkunsten hoef je je ook al geen zorgen te maken. Een Ceulemans of Jaspers hoef je niet te verwachten; het predicaat 'recreatief' is nog de meest vriendelijke doch passende verklaring voor ons gemiddelde niveau.' Als je nou denkt: ik zou best eens om een hoekje willen kijken, schroom dan niet om op vrijdagavond vanaf 20:00 uur eens geheel vrijblijvend binnen te lopen! Mocht je toch liever eerst nog wat informatie willen inwinnen, bel dan eens met 06-14061399 of 06-30253085. Tot ziens in De Burgt.