Nichtje opzoek naar verhalen overleden oom

Ingezonden n Mijn naam is Stephanie van Es, geboren en getogen te Rijnsburg, nu woonachtig in Amsterdam.

Ik schrijf dit verhaal omdat ik via deze weg heel graag documenten, foto's, verhalen en vooral herinneringen wil verzamelen omtrent het leven van mijn ome Ron.

Ron de Leeuw is geboren te Rijnsburg op 24-03-1961, als zoon van Piet en Riet de Leeuw en grote broer van Corine.

Opgroeiende heeft het tragische overlijden van de broer van mijn moeder altijd een diepe indruk op mij gemaakt. Groeiende nieuwsgierigheid naar zijn leven buiten het gezin (mijn opa, oma en moeder), zijn de missende factoren om een volledig beeld te vormen van zijn leven.

Wetende dat er in Rijnsburg nog velen zijn die wellicht aan hem denken, doordat zij ooit mooie herinneringen met hem hebben gemaakt, brengt mij tot deze oproep. Ik wil graag zoveel mogelijk verhalen verzamelen om dit uiteindelijk tot een documentatie te brengen. Ik kijk specifiek uit naar zijn voormalige vriendengroep, oud leraren/leraressen, vriendinnetjes, oud collega's, buurjongens en meisjes, of zomaar een dorpsgenoot die per abuis een memorabel moment met hem heeft gedeeld. Het trauma van een kind of broer verliezen heeft ervoor gezorgd dat de nabije nabestaanden veel zijn verloren, en ik wil graag aanvulling brengen aan de dingen die zij wellicht zijn vergeten, slechts door de pijn.

Het tragische, fatale auto ongeluk op 03-07-1981 is een trauma dat tot op heden leeft binnen onze familie. Het gemis van een zoon en broer is onbeschrijflijk. Het missen van een oom die ik nooit in mijn leven heb gehad, evengoed.

Ome Ron heeft zijn jongere jaren doorgebracht op de Beatrixschool te Rijnsburg en ging later naar de MAVO, nu bekend als Visser 't Hooft. Zijn bijnaam was 'de peeuw', iets waarbij alweer een vraag oprijst, want hoe is deze tot stand gekomen? Graag hoop ik dat iemand mij onder andere antwoord kan geven op die vraag. Maar ook: wat luisterde hij graag? Welke streken haalde hij uit? Waar ging hij uit? Hoe was hij? Wie was hij voor jou, als vriend, klasgenoot, leerling, collega? Wat bracht zijn overlijden teweeg voor jou als mens? Als buitenstaander?

Na het afronden van de MAVO was hij werkzaam bij drukkerij Albedon Klop te Katwijk.

Vanuit een diep verlangen om mijn ome Ron een gezicht te geven, hoop ik op reacties van een ieder waarbij hij in herinneringen voortleeft - opdat ook hij nooit vergeten is. Reikhalzend kijk ik uit naar alles wat met mijn ome Ron te maken heeft.

Heeft u informatie? Dan kunt u dit mailen of sturen naar:

Stephanie_van_es9@hotmail.com

Kraanspoor 21D1

1033 SC Amsterdam

Bij voorbaat dank,
Stephanie van Es


Waar komt ons kraanwater vandaan?

Kindercollege n In de maand van Nederland Leest waarin het over 'voeding' gaat, staat er op woensdag 7 november om 14.00 uur ook een kindercollege 'Waar komt ons kraanwater vandaan?' op het programma in de hoofdbibliotheek.

Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daarover door te praten. Lisa van de Linde, student van de TU Delft, weet kinderen van 8 t/m 12 jaar alles te vertellen over ons drinkwater.

Waar komt het drinkwater nu precies vandaan als je de kraan opendraait. Wat is rivierwater en grondwater? Lisa doet hierbij wat eenvoudige proefjes om het een en ander te laten zien. Super interessant om daar op woensdag 7 november van 14.00 tot 15.00 uur bij te zijn. Leeftijd: 8 t/m 12 jaar. Toegang: € 2,50. Een kaartje is te koop in de bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl naar de link Kaartverkoop.