Afbeelding
Foto: pr

Pumpkin-spice cake met stoofperen

Ine Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

De herfst is begonnen, terwijl ik mijn recept uitschrijf is het buiten 18 graden. We genieten van een Indian Summer, ofwel een oudenwijvenzomer met heerlijk nazomer weer!

Echter... mijn zelf samengestelde potje met Pumpkin-spice staat klaar, om allerlei heerlijke baksels en gerechten mee op smaak te brengen.

Het is een specerijen mengsel overgewaaid uit Amerika, het ruikt zo lekker dat ik het niet kon laten om er iets mee te maken om te delen met mijn inmiddels trouwe lezers.

Even een bedankje tussendoor voor de leuke reacties op de recepten die ik hier plaats.

De cake die ik bedacht heb zit vol met herfstige smaken, het ruikt heerlijk hier in huis. Denk aan stoofperen gepocheerd in mandarijnschil, kaneel en chili.

Pumpkin-spice, en pecan noten...

Snel aan de slag zou ik zeggen.

De recepten voor pumpkin-spice en de stoofperen vind je op mijn website, www.inepaauw.nl/recepten

Ingrediënten voor de Cake:

200 gr stoofperen (in partjes gesneden), 40 gr pecannoten (grof gehakt), 100 gr suiker, 250 gr patentbloem, ½ tl zout, 2 tl pumpkin-spice, 2 tl bakpoeder, 2 eieren, 100 gr roomboter, 100 gr karnemelk.

Vet de (appeltaart) bakvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle ingrediënten (behalve de stoofperen en noten) in de mixerkom en mix deze kort, als het beslag egaal is dan ben je klaar om een taaie cake te voorkomen. Spatel de noten door het beslag en giet deze in de bakvorm. Rankschik de peren partjes op het beslag en duw licht aan. Plaats de vorm in de oven en laat cake in 50 minuten gaar bakken. Open de oven pas tegen het einde van de baktijd om instorten te voorkomen. Prik met een saté-prikker om de gaarheid te bepalen. Laat de cake 5 minuten staan en stort hem uit de vorm.

Met een kopje thee erbij is het genieten in het nazomer zonnetje.

Laten jullie weten of het gelukt is?

Facebook: INE Baking and Dining Together
Instagram: ine paauw
Website: www.inepaauw.nl

Afbeelding