Zo gebruikt u oogdruppels

De ogen zijn zintuigen waar we zuinig op moeten zijn. Geen wonder dan ook artsen direct een oogcontrole laten uitvoeren zodra iemand de diagnose diabetes krijgt.

Waar vroeger diabetes een van de belangrijkste oorzaken was voor blindheid in de westerse wereld wordt er tegenwoordig gelukkig vroegtijdig en goed gecontroleerd. Hierdoor komt blindheid door diabetes steeds minder vaak voor.

Als Service Apotheek kunnen wij helpen bij het gebruik van oogdruppels. Er bestaan allerlei verschillende oogdruppels.

De ene druppel is bedoeld voor een tijdelijke oogontsteking, de andere moet continue gebruikt worden om bijvoorbeeld de oogboldruk te verlagen bij staar. Ook al moet de ene druppel misschien slechts voor een paar dagen gebruikt worden en de ander misschien jaren, voor allebei geldt dat de druppel wel zijn werk moet kunnen doen. En dat valt niet altijd mee.

U herkent het vast wel. Enigszins trillend houdt u het oogdruppelflesje boven uw oog en wanneer u denkt dat uw oog even niet knippert, druppelt u mis.

De druppel komt niet in het oog terecht.

Hiermee kunnen wij u helpen in de apotheek:

* Indien gewenst een persoonlijke druppelinstructie (ook als u niet zelf kunt druppelen, maar het door een ander laat doen)

* Hulpmiddelen om het druppelen te vergemakkelijken

* Een oogzalf wordt makkelijker vloeibaar als de tube eerst een minuutje in de hand wordt gehouden

* Als u meer dan een soort oogdruppels gebruikt, wacht dan vijf minuten tussen het druppelen

* Een nat washandje geeft rust aan geirriteerde ogen

Wilt u meer tips of uitleg bij het gebruik van oogdruppels?

U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.