Keeper Richard van Nieuwkoop en Bart Freke verdedigen met succes de voorsprong van RBB. | Foto: J. Jungerius. Foto: Jan Jungerius

Rijnsburgse Boys-Jong Vitesse 4-3

n Keurige winstpartij in doelpuntrijke wedstrijd

In n een competitieronde waarin maar liefst 49 keer werd gescoord blies Rijnsburgse Boys zijn partijtje aardig mee. De Uien scoorden in de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse vier keer en staan in het doelpuntenklassement, als dit al zou bestaan, op de tweede plek achter het Amsterdamse AFC. Met dezelfde club wordt de tweede plek op de ranglijst momenteel gedeeld.

Spannend en vermakelijk, niet hoogstaand. Zo zou de wedstrijd tegen het Jong Vitesse van trainer Joseph Oostingh in het kort omschreven kunnen worden. De competitie in de tweede divisie van dit seizoen wordt gelukkig niet ´ontsierd´ door profspelers uit de ere- of eerste divisie die zo nodig speelminuten moeten krijgen tegen clubs uit de tweede divisie. Dat houdt de competitie wel zo zuiver. Jong Sparta, Jong Almere en Jong Vitesse zijn zo een aanwinst een afdeling die elke week weer verrassende uitslagen kent. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys doen zij prima mee aan de linkerzijde. De wedstrijd tegen Jong Vitesse, een ploeg waar de Rijnsburgers nooit eerder tegen speelden, was misschien wel een sleutelwedstrijd.

Vermakelijk

Een wedstrijd die een snelle openingstreffer kende. Al na drie minuten deed Joël Tillema de Middelmors opveren. De voortzetting met mogelijkheden van o.a. Parami en Hudepohl kwam niet. Sterker nog Jong Vitesse mocht met een 1-2 voorsprong van de rust gaan genieten. De snelle Achefay en De Beer profiteerden beiden van de ruimte die Rijnsburg hun gaf. Doelman Richard van Nieuwkoop voorkwam dat de marge nog groter was. 1-2 was te overzien en binnen vijf minuten na de thee was het al weer gelijk. Een lange voorzet van Jordy Strooker werd door Jeffrey Jongeneelen prima achter doelman Bilal Byazit gekopt. Een mooie opsteker die acht minuten later nog mooier werd. Max Hudepohl, hij lijkt steeds beter in vorm te komen, kapte zijn tegenstander uit in het zestienmetergebied en zette Rijnsburgse Boys op een 3-2 voorsprong. Een weelde die ruim 20 minuten kon worden gedragen. Tien minuten voor tijd kwamen de Arnhemmers weer terug. Roderick Gielisse veroorzaakte een penalty die door invaller Lars ten Tije werd verzilverd. Net toen iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, dacht invaller aanvoerder Wesley Goeman daar anders over. Zij perfecte (vrije) trap kwam op het hoofd van Masies Artien. Hij werd niet alleen gekroond tot matchwinner, maar ook tot man of the match. Het kan dus verkeren met de in Irak geboren verdediger van Rijnsburgse Boys die een week eerder nog gewisseld werd.

Zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Lienden, de club uit de Betuwe die matig aan de competitie is begonnen.

Verlies Valken'68 thuis tegen VELO

voetbal n De man die de afstandsbediening van het scorebord bij Valken'68 bedient, begint al stramme vingers te krijgen. Na drie wedstrijden in de competitie nog geen doelpunt door Valken'68 gescoord.

Scorebord journalistiek, alleen de uitslag vermelden, zou zeer van toepassing zijn op het wedstrijdverslag van afgelopen zaterdagmiddag, al doe je nieuwkomer VELO of de goed fluitende scheidsrechter Nico de Jong daarmee te kort. In de gehele wedstrijd waren er voor Valken'68 twee mogelijkheden om te scoren te noteren.

Met de geblesseerde Robbert van Delft, de geschorste Chris de Lange en de op vakantie zijnde Jaco van der Bent kon trainer Arie van Duijn moeilijk een andere basis-elf de wei insturen. Gebrek aan zelfvertrouwen, beleving was mogelijk één van de oorzaken van het zeer zwak optredend Valken'68 in de eerste helft. Een andere oorzaak mogelijk de samenstelling op het middenveld. Geen vechters, maar alleen maar goede voetballers. Maar ja als je zo'n smalle selectie hebt, kan je niets anders dan hopen dat je het voetballend kan oplossen. Voor rust kwam VELO op een verdiende 0-1. Een voorzet van links, waarbij twee Valkenspelers het bos werden in gestuurd, werd door Michiel Draaisma in de 37e minuut efficiënt afgerond. Rust 0-1.

Na rust was er wel een hardwerkend Valken'68 te zien, maar kansen waren er niet. Een paar fraaie acties van Selmo Kurbegovic was het enige waar de Valkenfans zich mee tevreden moesten stellen. Na eerst twee kansen te hebben gemist, waarvan een hele grote voor leeg doel, maakte Jeffrey Beukenholdt in de 87e minuut uit een corner koppend bij de tweede paal de 0-2.

Na drie wedstrijden heeft Valken '68 nog niet gescoord. | Foto: S. de Mooij.