Afbeelding
Foto: pr

Expositie van 'Jutzaken'

verzameling n De geboren en getogen Katwijkse Jacoline van Duijn exposeert de maand oktober in het gemeentehuis van Katwijk.

Haar expositie 'Jutzaken' is een bonte verzameling van voorwerpen die zij tijdens haar strandwandelingen gevonden heeft (o.a. tijdens de kustversterking van Katwijk) én de creaties die zij daarvan gemaakt heb. Deze variëren van panelen van juthout met drijvertjes en plastic, weefwerk van scheepstouw tot dieren van drijfhoutjes.

Jacoline woont op steenworp afstand van de Katwijkse kust. Haar passie is strandjutten. Bijna dagelijks loopt zij langs de vloedlijn, op zoek naar 'schatten' en om te genieten van rust, ruimte, vrijheid en de schitterende natuur om haar heen. Tijdens haar wandelingen op strand raakte ze geboeid door alles wat daar aanspoelt. "Of het nu een schelp, boei, hout, bot of een stuk plastic is, ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal wat in veel gevallen (deels) te achterhalen valt. Dit én het feit dat je vooraf nooit weet wat je aan zult treffen maakt het strandjutten tot een spannende bezigheid", aldus Jacoline. Bestond haar hobby in de eerste instantie uit alleen het verzamelen van "aanspoelsels", al snel raakte ze geïnspireerd door de vormen ervan en is zij er creatief mee aan de slag gegaan.
De expositie is de hele maand oktober, tijdens kantooruren, te zien in het gemeentehuis van Katwijk aan de Koningin Julianalaan 3 in Katwijk. Meer weten over Jacoline's Jutzaken? Check haar facebook onder de naam Facebook Jutzaken.