Mimiek's Theater

Van relatiekomedie tot modern sprookjes en sciencefiction – het is het komende theaterseizoen allemaal te zien bij toneelvereniging Mimiek's Theater in Valkenburg. De jeugdgroep (12-16 jaar) bijt in oktober het spits af. Zij spelen het stuk 'De Tijdverdrijvers' – een script geschreven door een van de leden van vereniging zelf, Pim van Beelen. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober staat deze sciencefiction voorstelling in het Dorpshuis in Valkenburg. Op zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 november staat 'Aan het eind van de aspergetijd' op het programma. Een mooie relatiekomedie van scenarist Frank Houtappels, bekend van Het schaep met de vijf poten, Gooische Vrouwen en Koefnoen. Mimiek's Theater speelt al haar voorstellingen in de theaterzaal van het Dorpshuis in Valkenburg. Kaartjes in de voorverkoop zijn te koop voor 11 euro bij het Dorpshuis en Pandora Feest&Funshop en online via www.mimiekstheater.nl. Op de avond zelf kosten de kaartjes – mits er nog plaatsen beschikbaar zijn - 12,50 euro.


Zorgtaken

De huisartsen voorspellen dat zij er in de toekomst steeds meer taken bijkrijgen. Op het gebied van de eerstelijnszorg stoot de overheid steeds meer taken af richting gemeenten. Janneke hierover: 'Dit is best zorgelijk want nu zijn er al enorme wachttijden in de psychiatrie. Thuiszorgorganisaties zijn overbelast en de veranderingen bij het Sociaal domein, waaronder jeugdzorg valt, zijn ook enorm. Dit is zeker een uitdaging voor de toekomst om deze zorgtaken in goede banen te lijden. In Valkenburg hebben we het geluk dat familie, de kerk maar ook de voetbalvereniging een groot sociaal verantwoordelijkheid kent. Het omzien naar elkaar is dan ook groot'.

Meer informatie zie ook www.valkenburg.mijnhuisartsenpraktijk.net . Of loop gewoon de praktijk aan de Hoofdstraat 62 even binnen.