Elk dag een ei

Door elke dag een ei te eten, zouden mensen de kans op een hart- of vaatziekte kunnen verkleinen. Dat blijkt uit een grootschalige Chinese studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Heart.

Volgens de Schijf van vijf zou men maximaal drie eieren per week mogen eten, omdat de eierdooier van negatieve invloed kan zijn op het cholesterolgehalte. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat het lichaam voldoende van alle voedingsstoffen krijgt.

Gevarieerd eten kenmerkt zich door een ruime hoeveelheid brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten en groente en fruit.

Dit wordt aangevuld met zuivel, vlees, vis, eieren of vleesvervangers en een kleine hoeveelheid halvarine, margarine of bak -en braadproducten. Daarnaast is voldoende vocht van belang. De vijf regels van de Schijf van vijf zijn:

* Probeer elke dag gevarieerd te eten

* Let er hierbij op dat u niet te veel eet

* Eet minder verzadigde vetten

* Eet volop groente, brood en fruit

* Ga veilig met voedsel om


Naast een goede, gevarieerde voeding is het ook belangrijk elke dag voldoende beweging te krijgen. Dit betekent minimaal 30 minuten beweging. Daarbij hoeft het niet perse te gaan over intensieve sportbeoefening.

Op woensdag 3 oktober vanaf 9:30 geeft uw apotheker John Tjong Tjin Joe in samenwerking met het Welzijnskwartier een presentatie over geneesmiddelen in het vernieuwde Voorhof in Rijnsburg.

U bent allen van harte welkom op deze informatieve ochtend waar u naast informatie over geneesmiddelen ook meer te weten komt over valpreventie.

Komt allen naar het vernieuwde voorhof in Rijnsburg op 3 oktober.