Senioren Rijnweide genieten van gezellige dag uit.| Foto: pr.
Senioren Rijnweide genieten van gezellige dag uit.| Foto: pr. Foto: pr

Gezellige dag op stap voor herhaling vatbaar

Bedankt n Vorige week vrijdag hebben de senioren uit Valkenburg genoten van een heerlijke dag uit.

Deze reis was georganiseerd door het bestuur van de Stichting Koffiekamer Rijnweide in Valkenburg. De busreis ging naar Glasmuseum in Leerdam. De chauffeur had een mooie route gekozen via de oude weg van Leiden naar Utrecht. De rit ging door mooie dorpjes en binnenwegen met een enthousiaste uitleg over de streek. Dit werd door de passagiers erg op prijs gesteld, ook omdat dit voor velen bekend terrein is.

Cultuur

In Leerdam aangekomen waren de tafels gedekt voor koffie met heerlijk gebak. Vervolgens gingen we terug in de tijd voor een demonstratie van handmatig glasblazen waarbij je uit een klompje glas een prachtige vaas of schaal zag ontstaan. Dit in diverse kleuren en maten. Echt vakwerk. Na een korte wandeling gingen we aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de Linge. De grootste rivier in Nederland, 108 km, kronkelt tussen Doorenburg en Gorinchem met aan beide zijden leuke dorpjes en prachtige huizen, bossen en natuur.

mooie herinnering

In Harmelen werd het gezelschap getrakteerd op een 3-gangenmenu wat voortreffelijk smaakte. Voldaan en met goede herinneringen arriveerde de bus weer in Valkenburg. Het bestuur hoopt dat de deelnemers, waaronder veel alleenstaanden, met deze gezellige dag het alledaagse ritme hebben kunnen doorbreken en dat zij met veel genoegen zullen terugdenken aan deze dag.

Mede door de financiƫle bijdrage van de wijkraad van Valkenburg en de Bedrijfsvereniging Valkenburg (BVV) was het voor het bestuur mogelijk om de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. De organisatie is beide instanties hiervoor zeer erkentelijk.