Bram Ros viert zijn feestje met Spruijt en Tillema in de achtervolging. |Foto: Cor Spruijt. Foto: C. Spruijt

Rijnsburgse Boys speelt beste wedstrijd tot nu toe

n Fraaie 2-3 overwinning op HHC Hardenberg

Voetbal n De overwinning van Rijnsburgse Boys op HHC Hardenberg was er misschien wel een in triplo. Allereerst werden de Hardenbergers verslagen, dat was het belangrijkst en het leverde bovendien ook drie punten op.

Misschien was deze wedstrijd ook een overwinning op zichzelf. Een week eerder werd immers onnodig (slordig) van Kozakken Boys verloren. Ten slotte was de ploeg van Wilfred van Leeuwen ook Pluvius de baas. Het kwam na een regenpauze weer het beste het veld op.

Want regenen deed het op Sportpark De Boshoek in Hardenberg. Niet alleen voor de wedstrijd gingen alle sluizen open, ook tijdens de wedstrijd ging het tekeer. Zo heftig dat scheidsrechter Te Kloeze zich genoodzaakt zag, na een half uur, de wedstrijd voor tien minuten stil te leggen. Het scorebord gaf op dat moment 1-1 aan, een stand die al na zes minuten was bereikt. Rijnsburgse Boys was flitsend uit de startblokken gekomen. Een strakke voorzet van Maikey Parami werd door Jeffrey Jongeneelen verzilverd. De vreugde was van korte duur. Vier minuten later liet Rick Hemmink met een schot van buiten ´de zestien´ doelman Richard van Nieuwkoop kansloos. De daarop volgende periode waren er kansen over en weer, maar toch kwam de regenpauze voor Van Leeuwen als geroepen. Hij kon zijn spelers van enkele tactische tips voorzien. De Uien kwamen (nog) sterker terug. Zo sterk dat zij met een 1-2 voorsprong aan de reguliere pauze begonnen. Bram Ros had in de 38ste minuut met een enorme pegel voor de tweede Rijnsburgse goal gezorgd.

De technische commissie van Rijnsburgse Boys moet een vooruitziende blik hebben gehad. Van beide doelpuntenmakers is, nu al, het contract met twee jaar verlengd. Misschien heeft het Jongeneelen zodanig geïnspireerd , dat hij direct maar twee keer in een wedstrijd scoorde. Het zal hem ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven, want tot zaterdag stond hij nog droog. De strijd van ruim een half uur in de nog steeds gestaag vallende regen die volgde was niet van spanning gespeend. Er kwam weliswaar een tegendoelpunt van Glenn Kobussen, maar verder hield Van Nieuwkoop zijn doel schoon. Van Leeuwen sprak na afloop van de beste wedstrijd van Rijnsburgse Boys tot nu toe. Een gedeelte derde plek op de ranglijst was het gevolg. Zaterdag wacht wedstrijd tegen hekkensluiter VVSB. De Noordwijkerhouters hebben dit seizoen nog niet gewonnen. Daar staat tegenover dat Rijnsburgse Boys thuis nog niet wist te winnen en juist dat laatste, daar moet maar eens verandering in komen.

Spannend

Afgelopen dinsdag speelde Rbb thuis de eerste ronde KNVB beker, tegen Eerste Divisionist Top Oss. Einduitslag: 4-5 na verlenging en penalty's. Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar

Nu nog inschrijven voor mooiste halve marathon van Nederland

Aanstaande n zaterdag 29 september wordt hij voor de 36e keer georganiseerd 'de Halve van Katwijk'. De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland.

Dit jaar zijn er voor het eerst twee starts: om 12.00 uur beginnen de deelnemers op de 15 km en de 21 km aan hun wedstrijd.

Een kwartier later gaan de deelnemers op de 5 km en de 10 km van start.

Deelnemers kunnen nog tot en met donderdag 27 september online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Maak daar gebruik van want op zaterdag 29 september, als er ook nog kan worden ingeschreven, kunnen lange rijen ontstaan. De na-inschrijving vindt plaats op het evenementen-plein aan de zuidzijde van voormalig restaurant 'De Zwaan'.

Op dat plein bevinden zich ook dit jaar alle voorzieningen, zoals omkleedtenten etc. Vanaf 8.30 uur kunnen wandelaars hier terecht om zich in te schrijven en/of om hun startnummer op te halen.

De hardlopers kunnen vanaf 10.00 uur zich nog inschrijven en/of hun startnummer ophalen. Voor verdere informatie kan men de site www.halvevankatwijk.nl bezoeken.

Veel hardlopers staan zaterdag aan de start van de Halve van Katwijk. | Foto: pr.