JC en Wendy met hun kinderen Quinten en Vieve. | Foto: EndemolShine.
JC en Wendy met hun kinderen Quinten en Vieve. | Foto: EndemolShine. Foto: EndemolShine

JC en Wendy Jungerius in 'Ik vertrek'

n Spannend maar vooral een leuk avontuur in Toscane

TV n Samen droomden ze ervan om een B&B in het buitenland te beginnen. Voor JC en Wendy Jungerius is deze droom uitgekomen. Samen met hun kinderen Quinten en Vieve wonen ze in het Italiaanse Volterra en runnen daar hun eigen Bed & Breakfast.

Door Carin van der Spijk-Kralt

JC en Wendy hebben het er al ruim tien jaar over als ze in 2016 besluiten de stoute schoenen aan te trekken en de spong in het diepe te nemen. Italië zal hun nieuwe thuis worden. Net nadat ze dit besluit hebben genomen blijkt Wendy zwanger te zijn van hun tweede kindje. Toch gaan ze ervoor om hun droom te realiseren. Ze verkopen hun huis in Noordwijk en beginnen een nieuw leven: een spannend maar vooral leuk avontuur.

Dolce vita

Op hun eigen website is te zien dat het na de nodige bloed, zweet en tranen toch aardig terecht is gekomen. Hun B&B heet 'Il Sorriso de Volterra', wat betekent 'de glimlach van Volterra'. Wie bekend is in Toscane weet dat dit een ideale uitvalsbasis is om deze schitterende streek in Italië te verkennen. JC: 'Bij ons is er voor een ieder wat wils: relaxen aan het zwembad, spelen in de tuin of gewoon op het terras in de zon zitten. Wij doen er alles aan om onze gasten een glimlach te bezorgen'.

Hoe dit allemaal tot stand is gekomen, is binnenkort te zien in het populaire tv programma 'Ik vertrek', zaterdag 6 oktober, 21.30 uur op NPO 1. Als aankondiging van het programma is te lezen dat de in Rijnsburg opgegroeide JC en zijn vrouw Wendy hun oog hebben laten vallen op een oude watermolen met grond in Toscane. Hier willen ze appartementen en een B&B bouwen. Maar alles zit tegen. Het lijkt wel een Italiaanse nachtmerrie……..


Dunavie op zoek naar fusiepartner

Wonen n De Katwijkse woningcorporatie Dunavie wil graag fuseren met een andere wooncorporatie uit de directe omgeving. 'Dunavie bereidt zich voortdurend voor op de toekomst en beweegt mee', laat een woordvoerster van de wooncorporatie weten.

'In dat kader kijken we ook naar de ontwikkelingen in de regio Duin- en Bollenstreek en voert Dunavie verkennende gesprekken.'

'Dunavie staat er als organisatie goed voor', benadrukt de woordvoerster. 'Natuurlijk oriënteren we ons voortdurend op de toekomst. Dunavie bereidt zich voortdurend voor op de toekomst en beweegt mee.'

Een van de verkennende gesprekken is gevoerd met de Noordwijkse Woon Stichting (NWS), waar Katwijker en oud-wethouder Willem van Duijn sinds januari 2016 de scepter zwaait als directeur. Van Duijn bevestigt dat er een gesprek is geweest, maar dat de NWS niet geïnteresseerd is.

Dunavie, eigenaar en beheerder van zo'n 7.500 huurwoningen, heeft behoefte om haar vleugels uit te slaan, omdat 'ontwikkelingen in de samenleving aan de orde van de dag zijn en er ontstaan vele nieuwe vragen', aldus de woordvoerster.

'De overheid stelt steeds meer eisen en regels. Op het gebied van duurzaamheid zijn er grote verwachtingen van woningcorporaties, wachttijden voor huurders lopen op en woonlasten willen we allemaal graag beperken.'

Zelf geld hard nodig

Voorzitter Cees Oostindie van stichting Huurdersbelangen Duinstreek (SHD) staat niet te juichen bij de fusievoornemens van Dunavie en al helemaal niet met een wooncorporatie uit Leiden. Wat de SHD betreft gaat er 'geen geld uit Katwijk naar het grootstedelijke'.

Oostindie vindt dat de Katwijkse wooncorporatie z'n gespaarde geld zelf hard nodig heeft om het eigen woningbezit gasloos te maken, de overwegend oude woningvoorraad te vernieuwen of renoveren en voor de ontwikkeling van het voormalig vliegkamp, waar 30 procent aan sociale huurwoningen moeten komen, zo'n 1.500 woningen.

Blik op het oosten

Dunavie is volgens de Katwijker voor de Noordwijkse 'geen logische fusiepartner'. Dat is WS Padua in Noordwijkerhout wel, gezien de fusie van beide gemeenten begin volgend jaar. Van Duijn vindt overigens dat Dunavie niet naar het noorden moet kijken voor een fusiepartner, maar naar het oosten, richting Leiden. Dat is volgens hem, gezien de verhuisstromen en de herontwikkeling van voormalige vliegkamp Valkenburg tot woonlocatie, veel logischer.


Week van de Ontmoeting bij DSV

Meedoen n Van 27 september tot 6 oktober a.s. is de landelijke 'Week van de eenzaamheid'.

DSV|verzorgd leven neemt hieraan ook deel met diverse activiteiten speciaal voor ouderen.

DSV heeft ervoor gekozen om dit onder de noemer de Week van de Ontmoeting te doen,

want wat is er mooier dan om juist in deze week elkaar te ontmoeten? Jong en oud, kinderen en ouderen, buurtgenoten, zorgmedewerkers en ouderen en hun familie of mantelzorgers, dorpsgenoten en ouderen onder elkaar.

Op de verschillende locaties organiseert DSV weer leuke evenementen, zelfs al iets voor de

landelijke startdatum. Zoals een overheerlijke high tea bij DSV|Vlietstede, een Open borrel, koffie & kletspraat bij DSV|Salem, een repetitie van het Symfonie Orkest Bloembollenstreek bij DSV|Rustoord, één groot pannenkoekfeest bij 'De Reedery', een heerlijk ontbijt met aansluitend koffie bij DSV|Duinrand. Dit is nog maar een greep uit de activiteiten. Kijk over het activiteitenoverzicht op de website van DSV.