Proeverij met verrassing

Welzijnskwartier n begint binnenkort met een nieuwe activiteitenreeks bij u in de buurt.

De Proeverij biedt een reeks met uiteenlopende activiteiten, denk hierbij aan creatieve activiteiten en ontmoetingen met bijzondere ondernemers.

Voor slecht € 2,- per keer kunt u aansluiten bij meerdere Proeverijen bij u in de buurt. Elke Proeverij is een verrassing, u weet dus nooit wat u gaat ervaren. Voor vragen kunt u terecht bij: Arnout de Bakker 06 12 21 51 77 (Valkenburg), Ria Paap 06 13 84 28 40 (Rijnsburg) of wijkwerk@welzijnskwartier.nl.

In Rijnsburg vindt de Proeverij plaats op donderdagavond (van 27 september tot 13 december) van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Voorhof aan de Vliet Noordzijde 36. In Valkenburg vindt de Proeverij plaats op donderdagmiddag (van 20 september tot 6 december) van 14.00 uur tot 16.00 uur in Het Dorpshuis aan de Kerkweg 3.


Lezing Atie van Lieshoud over dementie

Bibliotheek n In het kader van de Katwijkse Brainweek (15 t/m 22 september) kan iedereen op zaterdag 22 september om 11.00 uur aanschuiven bij een gratis ochtendlezing van Atie van Lieshoud over dementie.

Zij vertelde in haar boek 'Dat dingetje waar jij van houdt' over haar persoonlijke ervaringen als vrouw wiens man al vroeg te horen krijgt dat hij dementie heeft. Nu brengt zij haar verhaal in de bibliotheek.

Zes jaar geleden verloor Van Lieshoud haar partner Pieter aan fronto temporale dementie, een ziekte die als een sluipschutter het brein van haar geliefde overnam. Haar ervaringen met de wereld van de dementie heeft zij opgetekend in een aantal korte verhalen, verschenen in een boek: 'Dat dingetje waar jij van houdt'.

In haar boek beschrijft Van Lieshout de gedragsveranderingen, de praktische en psychologische drempels die genomen moeten worden, het verval van taal en decorum, opname in het verpleeghuis en de onafwendbare weg naar het einde.

De lezing is van 11.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Voorafgaand aan de lezing wordt er een korte introductie gegeven door een bestuurslid over de Vereniging Katwijkse Ziekte (www.hchwa-d.nl).