RBB-er Jeroen Spruijt in actie tussen twee spelers van Kozakken Boys. Hidde Prijs kijkt op afstand toe. | Foto: J. Jungerius.
RBB-er Jeroen Spruijt in actie tussen twee spelers van Kozakken Boys. Hidde Prijs kijkt op afstand toe. | Foto: J. Jungerius. Foto: Jan Jungerius

Rbb haalt geen inspiratie uit goede omstandigheden

n Rijnsburgse Boys verliest met 1-3 van Kozakken Boys

Verlies n De perfecte omstandigheden van afgelopen zaterdag konden de spelers van Rijnsburgse Boys niet inspireren.

Het mooie weer, de perfecte grasmat, veel publiek en de directie uitzending op FOX tv, het droeg allemaal niet bij tot strijdlust en scherpte in de wedstrijd tegen Kozakken Boys. De Werkendammers hadden aan minder dan tien minuten genoeg om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen.

Koude douche

Tijdens de warming-up kreeg trainer Wilfred van Leeuwen met een kleine tegenvaller te maken. Vaste kracht en sterkhouder Jordy Strooker kreeg last van zijn lies en moest noodgedwongen afhaken. Gelukkig heeft Rijnsburgse Boys een sterke bank en beleefde Hidde Prijs zijn eerste basisplaats van dit seizoen. Aan het einde van de wedstrijd werd hij uitgeroepen tot ´man of the match´, een titel die hij waarschijnlijk graag had ingeruild tegen drie punten.

Het eerste half uur van de wedstrijd had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. De toeschouwers rond het veld en de 24.000 tv kijkers moeten zich hebben afgevraagd of het waar was dat zij naar twee toppers uit de Tweede Divisie zaten te kijken. Beiden ploegen creëerden nauwelijks iets dat op een fatsoenlijke aanval leek, laat staan echte kansen. Tot in de 34ste minuut de ervaren Rijnsburg verdediger Roderick Gielisse zijn tegenstander ongelukkig ten val bracht binnen het zestienmetergebied.

Ahmet el Azzouti mocht even later via de penaltystip zijn eerste goal van dit seizoen maken. Tien minuten later scoorde hij zijn tweede en voor zijn ploeg het derde doelpunt. Even ontsnapt aan Bart Freke besliste de ervaren spits de wedstrijd al voor de rust. Doelpunt nummer twee kwam uit een corner. Jeffrey Rijsdijk kwam, door geen enkele Rijnsburg speler gehinderd, inlopen na de hoekschop van Gwaeron Stout. Het inschieten van de bal bleek een koud kunstje.

Een koude douche op een warme septembermiddag. Van Leeuwen nam maatregelen. Na de thee maakte Maikey Parami plaats voor spits Frank Tervoert. Halverwege de tweede helft verschenen Wesley Goeman en Carlos Opuku ook nog in het veld. Veel zou het niet helpen. De lange ballen, en daar waren er heel veel van in deze wedstrijd, die Opuku bereikten werden door zijn mede spelers niet op waarde geschat. Geen doelpunten of het moet de goed genomen vrije trap zijn van Wesley Goeman. Hij deed Middelmors iets meer dan tien minuten voor tijd een keer juichen.

Een teleurstellende 1-3 voor Rijnsburgse Boys dat nog steeds in de hogere regionen is te vinden van de ranglijst. Maar zoals gewoonlijk in het begin van het seizoen staat alles dicht bij elkaar. Nog een verliespartij kan een duikeling in de stand veroorzaken. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Zij verloren en wonnen twee keer en hebben een puntje minder dan de Uien. Op naar Hardenberg.


Sleep Inn blijft een topevenement

RIJC n Ruim 30 kinderen van de RIJC en Voorwaarts hebben vorige week weer van een onvergetelijk sportief weekend in rond de Stayokay van Noordwijkerhout genoten.

Vrijdagavond 8 september werd er direct op het scherp van de snee gestreden met het paintballen om als eerste de vlag te veroveren op het ruige veld bij Marina Rijnsburg.

Moegestreden vonden de broodjes hotdog gretig aftrek. Op de Stayokay te Noordwijkerhout werd een bosspel gehouden wat met name voor de kleinsten erg spannend was. Daarna keken de jongste kinderen naar een film en de ouderen hielden een GPS speurtocht door de duinen.

Teambuilding

Na het ontbijt deed iedereen mee aan de bootcamp-training om de spieren te prikkelen. Op het prachtige terrein werd er o.a. blind gevolleybald, touwgetrokken waardoor het vertrouwen in elkaar werd gestimuleerd. De lunch gaf weer nieuwe brandstof om s 'middags er weer flink tegen aan te gaan bij het levend stratego en het douanespel. De leiding constateerde na afloop, dat men er in geslaagd was om binnen 24 uur een hechte groep variërend van 6 tot 17 jaar te realiseren. Met dank aan 'De vrienden van de RIJC en Le Chateau Vloeren' dat dit top weekend wederom gehouden kon worden.

De jeugd van RIJC en IJsclub Voorwaart zijn klaar voor nieuw schaatsseizoen. | Foto: pr.