Geluidsplan levert 19 zienswijzen op

Uitstel n Het college van burgemeester en wethouders heeft het agendapunt 'Actieplan Geluid 2018-2023' vorige week donderdag van de raadsagenda gehaald.

Het college wil eerst de negentien ingediende zienswijzen bestuderen en mogelijk het plan aanpassen.

Het was de bedoeling dat de gemeente donderdag een besluit zou nemen over het actieplan met maatregelen om het geluidsniveau in Katwijk te beperken. Beperking is nodig, want uit onderzoek blijkt, dat 6.500 mensen hinder hebben van het geluid van wegverkeer. Die geluidsoverlast is het grootst aan onder meer de Boslaan, Sandtlaan, Tramstraat en Brouwerstraat.

Zo'n 2.800 mensen ervaren ernstige geluidsoverlast, wat bij 975 mensen zelfs leidt tot slaapverstoring. Voorgestelde maatregelen zijn het aanbrengen van 'stil' asfalt, snelheidsverlagingen en extra isoleren van huizen. Het actieplan lag tussen 10 juli en 24 augustus ter inzage. Dat heeft negentien zienswijzen opgeleverd. Aanzienlijk meer dan bij eerdere geluidsplannen. Voor het college reden om eerst die zienswijzen te bestuderen voordat de gemeenteraad een besluit neemt. 'We komen eventueel met een aangepast plan, zodat de gemeenteraad een volledig beeld heeft over hoe de bevolking over het geluidsplan denkt', aldus wethouder Rien Nagtegaal.