Finale alle orkesten 'Barcelona van Queen'  met Tony Neef en sopraan Karin Hertsenberg. | Foto: Hans Heemskerk.
Finale alle orkesten 'Barcelona van Queen' met Tony Neef en sopraan Karin Hertsenberg. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Sfeervolle taptoe in centrum Delft

optreden n Het mooiste en grootste theater voor een openluchttaptoe is de Markt in Delft.

Op deze historische plek wordt tweejaarlijks een taptoe gehouden. Dit jaar was, vanzelfsprekend, WMC kampioen Flora Band van de partij. Niet alleen bij de generale repetitie op donderdagavond, maar ook bij de uitvoeringen op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. De laatste uitvoering ook onder het goedkeurend oog van burgemeester Visser die op de hoofdtribune had plaatsgenomen in de aanwezigheid van o.a. de burgemeester van Delft en de commissaris van de Koning.

Rijnsburgse inbreng

Naast de vele muzikale hoogtepunten was ook de presentatie van deze taptoe bijzonder. Dit werd gedaan door de Rijnsburgse speaker Hans Oudwater. Op zijn professionele wijze vertelde hij het publiek, tot in detail, over de korpsen en hun muziek.

Behalve een aantal Nederlandse topkorpsen viel er in Delft ook te genieten van korpsen uit Zwitserland en Moldaviƫ.

Het was een geweldig en succesvol weekend voor de Rijnsburgse muzikanten die a.s. zaterdag optreden tijdens de taptoe in Hellevoetsluis en op 6 oktober tijdens de Indoortaptoe in Ede.