Beheerder Wim de Winter mocht de Voorhof officieel openen. | Foto: CvdS.
Beheerder Wim de Winter mocht de Voorhof officieel openen. | Foto: CvdS. Foto: C. van der Spijk-Kralt

Trots op vernieuwde Voorhof

PKN n De Huiskamer van Rijnsburg heeft een nieuwe jas. Afgelopen zaterdag werd de gerenoveerde Voorhof officieel in gebruik genomen.

Beheerder Wim de Winter had de eer om aan de voorkant van het gebouw het nieuwe naambord te onthullen. Vervolgens mocht hij, bijgestaan door zijn team, een oranje lint doorknippen en als eerste het vernieuwde zalencentrum van Protestantse Gemeente Rijnsburg binnen gaan.

Hieraan voorafgaande verzamelden belangstellenden zich in de grote zaal en genoten van koffie-thee met daarbij een heerlijk gebakje. Namens het College van Kerkrentmeesters sprak Hanneke van Leeuwen haar waardering uit naar tal van bedrijven, vrijwilligers en gemeenteleden die op wat voor manier dan ook aan dit resultaat hebben meegewerkt. 'In de afgelopen maanden is er veel gebeurd. We zijn dan ook bijzonder trots dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen. En met een schitterend resultaat', aldus Van Leeuwen.

Natuurlijk konden de aanwezigen de verschillende zalen bewonderen. Zo heeft de grote zaal en de ontmoetingsruimte ieder hun eigen uitstraling gekregen. De 'wall of history' in de grote zaal is een knipoog naar het verleden van Rijnsburg. Het laat een sfeer zien voor het houden van kerkdiensten, condoleances als-ook voor het vieren van een feestje.

De update van de Voorhof is de moeite waard. Velen zullen zich dan ook thuis voelen in de Huiskamer van Rijnsburg.