Afbeelding
Foto: pr

Doe mee als projectlid van Rijnstreekkoor Katwijk

Zingen n Het Rijnstreekkoor is weer begonnen met de repetities en roept hierbij zangers en zangeressen op die als (project)lid mee willen zingen tijdens het Nieuwjaarsconcert van 18 januari 2019.

Het koor is volop in beweging. Het Rijnstreekkoor telt 90 leden. In september hebben zich al weer drie nieuwe enthousiaste leden als projectlid aangemeld. Het repertoire bestaat uit populaire muziek zoals hymnes, spirituals en andere bemoedigende, veelal christelijk muziek. Dit alles onder de bezielende directie van Jan Verhoef. Hij is al 20 jaar als dirigent aan het koor verbonden. Dit omdat, zoals hij zelf zegt, er door de jaren heen nog steeds progressie in het Rijnstreekkoor zit, met andere woorden: muziek! Het Rijnstreekkoor oefent elke maandag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Immanuelkerk te Rijnsburg.

Het koor repeteert momenteel voor een aantal optredens en het Nieuwjaarsconcert van 18 januari 2019. Het belooft een prachtig concert te worden. De liederen die op het programma staan, worden ook gezongen door het Mormon Tabernacle Choir. Ook staan er muziekbewerkingen van o.a. Tom Parker en John Rutter op het programma. De musici Giselle Bentvelsen , Jolanda den Houter, Danielle van Laar, Jan Lenselink, Andre van Vliet doen ook weer mee en zijn inmiddels goede bekenden geworden van het Rijnstreekkoor en daarmee van het publiek. Ook verwelkomen we bij het Nieuwjaarsconcert, op veler verzoek, zangeres en zanger Sterre Van Boxtel en Jacob Schenk. Zij beroerden, tijdens het concert van 1 juni jl., de harten van de talrijke luisteraars.

Het Rijnstreekkoor wil van dit Nieuwjaarsconcert een uniek concert maken, maar ook gelegenheid geven aan scratchleden om mee te zingen en op deze wijze met het koor kennis te maken. De kosten zijn hiervoor bedragen 35 euro. Hierbij zijn oefenmateriaal en lunch inbegrepen. Projectleden die zich opgeven krijgen begin november een oefen cd toegestuurd waar de partijen opstaan en waarmee zij thuis kunnen oefenen. Op zaterdag 12 januari repeteren de scratchleden mee met het koor en op vrijdag 18 januari is de generale repetitie met musici en solisten en vervolgens het concert. Het aantal scratchleden dat mee kan doen is niet onbeperkt, dus wees er snel bij. Verdere informatie te verkrijgen bij nel.kraaijenoord@gmail.com, telefoon 0630167744.
www.rijnstreekkoor.nl


Inzameling voedselpakketten

September n staat bij Werkgroep De Ruyter al jaren in het teken van twee inzamelingen.

In de eerste week van de maand werden luiers en babyverzorgingsproducten ingezameld voor de allerarmste kinderen in KOSOVO. Vrijdag 14 en zaterdag 15 september is het in samenwerking met Albert Heijn Rijnsburg weer tijd voor de jaarlijkse voedselpakketten actie. Tussen 08.00 en 18.00 uur wachten vrijwilligers van Werkgroep De Ruyter u in de winkel op met de vraag of u wat extra boodschappen wilt kopen voor de straatarme bevolking van Gjacova in Kosovo. Boodschappen kunt u kopen aan de hand van het boodschappenlijstje wat u wordt aangeboden maar heeft u weinig tijd, kies dan voor een compleet al ingepakt voedselpakket. Dit kost € 11,73.

De voedselpakketten worden eind oktober door de chauffeurs van werkgroep De Ruyter in Kosovo afgeleverd. U kunt De Ruyter ook financieel steunen door geld over te maken op IBAN: NL84RABO0356888800.


Leerlingen Wellantcollege maken decorstukken voor theaterspektakel

uitnodiging n Eind deze maand en begin oktober wordt er in Noordwijk een openluchtspektakel 'Fly me to the moon' opgevoerd. Brugklasleerlingen van het Wellantcollege gaan hiervoor decorstukken maken.

Martine Zeeman, regisseur van de uitvoering, was vorige week donderdag op het Wellantcollege aanwezig om de leerlingen hierin te begeleiden.

'Vandaag starten we met de decorstukken en maken we een voertuig', vertelt een van de leerlingen stoer. De leerlingen van het Wellantcollege in Rijnsburg duiken ook komende week het lokaal weer in en werken met duurzaam materiaal aan het innovatief technologisch product. Dit hoogstaand innovatief product nemen de leerlingen ook mee naar de tentoonstelling rondom het theatrale openluchtspektakel 'Fly me to the moon'. Hierin krijgt de 11-jarige Joost de unieke kans om naar de maan te gaan en dat te bekijken. Kunnen we in de toekomst wonen op de maan of zelfs op Mars? En zal de Aarde wel blijven bestaan?

De brugklasleerlingen van het Wellantcollege Rijnsburg hebben gebrainstormd over voertuigen, een cocon, voedsel en hyperschilden. Onder begeleiding van maar liefst zes docenten gaan de leerlingen aan de slag in verschillende lessen. Sinds dit jaar staat het vak Innovatieve Technologie op de lessentabel. Binnen dit vak maken onze leerlingen kennis met programmeren en robotica. 'Een uitgelezen kans om de basiskennis ruimtevaart ook eens flink op te schroeven', zegt docent Lisa van den Berg. 'Wij maken gebruik van duurzaam materiaal dat door het jaar heen terugkomt in de lessen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat leerlingen bewust materialen kiezen die ons milieu niet belasten en duurzaam en/of recyclebaar is.'

Het theatrale openluchtspektakel 'Fly me to the moon' wordt opgevoerd op 27, 28, 29 en 30 september en 4 t/m 7 oktober op locatie: 'Moonyard', het buitenterrein van Decos, tegenover Estec. | Foto: pr.