Jeroen Spruijt, de maker van de winnende goal (1-2). | Foto: Cor Spruijt.
Jeroen Spruijt, de maker van de winnende goal (1-2). | Foto: Cor Spruijt. Foto: Cor Spruijt

De mannen winnen van de jongens op Het Kasteel

n Jong Sparta-Rijnsburgse Boys 1-2

Voetbal n Na drie wedstrijden is Rijnsburgse Boys medekoploper in de Tweede Divisie. De andere koploper is IJsselmeervogels dat, net zoals Rijnsburg nog niet verloor, twee keer won en een keer gelijk speelde.

Ook Jong Vitesse is nog ongeslagen, maar de Arnhemmers speelden twee keer gelijk en vinden we terug op plek zes. Het Amsterdamse AFC, sterk begonnen met twee overwinningen, verloor verrassend van Kon. HFC, dat hiermee de eerste punten pakte. Een bewijs maar weer dat elke week wel verrassende uitslagen zijn te noteren in de Tweede Divisie.

Is de uitslag van de wedstrijd Jong Sparta-Rijnsburgse Boys dan ook verrassend te noemen? Het antwoord hierop is ja en nee. ´Nee´ als je ziet dat de Rijnsburgers de in de eerste helft bevochten voorsprong in het tweede bedrijf niet meer weggaven. En ´ja´ als je als supporter naar Rotterdam afreisde met de wetenschap dat er vorig seizoen met 6-0 werd verloren. Rijnsburgse Boys trainer Wilfred van Leeuwen na afloop van de wedstrijd voor de microfoon van Omroep West: "We hebben op karakter de overwinning eruit gesleept, al had het van mij nog wel wat volwassener gemogen. Als je als jongens speelt, dan ga je er ook als jongens vanaf. Het stukje mannelijkheid wat wij in de ploeg hebben, hebben we prima gebruikt. En het was voor het publiek een spannende wedstrijd."

Spannend was het direct al toen Jong Sparta speler Youri de Winter zijn schot op de lat boven Richard van Nieuwkoop zag uiteenspatten. De openingsfase was beslist voor de jonge Spartanen. Toch kwam Rijnsburgse Boys verrassend op een 0-1 voorsprong. Sparta doelman Fabrie verwerkte een voorzet van Roderick Gielise dermate slordig dat de bal zomaar voor de voeten van Joël Tillema terecht kwam. De Rijnsburgse topscorer wist met dit cadeautje wel raad, maar erg lang duurde de feestvreugde niet. Acht minuten later mocht Dos Santos inkoppen, na een fraaie voorzet van Boukhari. Rijnsburgse Boys, weer spelend met Bart Freke maar ook met Maikey Parami die de licht geblesseerde Frank Tervoert verving, bleef de aanval zoeken. De van Westlandia overgekomen Jeroen Spruijt scoorde zeer fraai (een lobje over Fabrie) zijn eerste voor zijn nieuwe club. Het bleek de winnende treffer te zijn.

De tweede helft was, zonder verdere doelpunten, meer spannend dan mooi. Een goede overwinning die vast en zeker het nodige zelfvertrouwen heeft opgeleverd. Vertrouwen dat ongetwijfeld wordt meegenomen naar a.s. zaterdag. Dan wacht om 15.30 uur, op Sportpark Middelmors, Kozakken Boys. Altijd een geduchte tegenstander, altijd te vinden in de bovenste regionen. Verrassend genoeg staan de Werkendammers na drie wedstrijden nu (nog) op de onderste plek. Als het aan Rijnsburgse Boys ligt is dat zaterdag rond kwart over vijf nog steeds het geval.


n De mooiste halve marathon van Nederland

hardlopen n Op zaterdag 29 september wordt hij voor de 36e keer georganiseerd: "de Halve van Katwijk". De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland.

Absoluut geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd of een persoonlijk record wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen én genieten.

Dit jaar zijn er voor het eerst twee starts. Om 12.00 uur beginnen de deelnemers op de 15 km en de 21 km aan hun wedstrijd. Een kwartier later gaan de deelnemers op de 5 km en de 10 km van start.

Zodra het startschot is gevallen, gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen. Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens een stukje door het Panbos leidt. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish.

Ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien Om 11.00 start er een loop over een kilometer voor de 6 t/m 9-jarigen. Om 11.15 gaan de 10 t/m 12-jarigen van start; zij lopen een afstand van twee kilometer.

Dat is nog niet alles, want voor de derde de keer bestaat er ook voor wandelaars gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn routes van 21 km (start 09.00u.) 15 km (start 10.15u.), 10 km (start 10.45u.) en 5 km (start 11.15u.) uitgezet.

Deelnemers kunnen nog steeds online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Ook op zaterdag 29 september kan er nog worden ingeschreven op het evenementenplein .

Deze na-inschrijving vindt plaats op het evenementen- plein aan de zuidzijde van voormalig restaurant "De Zwaan". Op dat plein bevinden zich ook dit jaar alle voorzieningen, zoals omkleedtenten etc. Voor verdere informatie kan men de site www.halvevankatwijk.nl bezoeken.

Wie gaat zaterdag 29 september a.s. de uitdaging aan? | Foto: pr.