Uitgaansdag senioren

Valkenburg n Op 21 september 2018 heeft het bestuur van de Stichting koffiekamer Rijnweide een busreis georganiseerd voor de bewoners van Rijnweide en senioren uit Valkenburg.

Ook voor deze dagtrip was er opnieuw veel belangstelling: de bus was in korte tijd volgeboekt.

Ditmaal gaat de tocht naar het Glasmuseum in Leerdam en aansluitend wordt een demonstratie getoond van het glasblazen. Na de lunch vertrekken we per boot voor een vaartocht over de Linge gelegen in de Betuwe. Op de terugweg wordt de deelnemers een 3-gangen diner aangeboden. De lage kosten van deelname werd mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de Wijkraad van Valkenburg. Ook mochten we een gift ontvangen de Bedrijfsvereniging Valkenburg. Deze bijdragen zijn voor het bestuur mede een stimulans deze uitgaansdagen voor de senioren van Valkenburg te organiseren.


Expositie in Dorpshuis

Cursisten n Tot en met oktober exposeren cursisten van Joke Bontenbal en Riet Rosier keramiek en schilderijen in het Dorpshuis.

Het thema is: BEROEMDE KUNSTENAARS.

Het is altijd spannend om in de huid van een beroemde kunstenaar te kruipen en er toch een eigen schwung aan te geven. Zo kom je zomaar het werk van Vincent van Gogh, Andy Warhol, Anton Pieck, Gaudy, Leonardo da Vinci, Dali
en andere beroemdheden tegen en dat in de galerie van het Dorpshuis in Valkenburg.


't Kruispunt is de Rijn overgestoken

Kerk n De Evangelische Gemeente 't Kruispunt is aan het begin van de zomervakantie verhuisd van Rijnsburg naar Katwijk. En wel naar het Andreas College, locatie Rijnmond, Louise de Colignylaan 2.

Zij zijn inmiddels een beetje gewend aan de nieuwe locatie.De voorganger, Ton Heemskerk, over de verandering: "We zijn God dankbaar dat 't Kruispunt een mooie locatie heeft gevonden in de wijk Koestal in Katwijk." Op 16 september a.s. houdt 't Kruispunt een feestelijke openingsdienst waarbij ook de buurtbewoners en andere belangstellenden worden uitgenodigd om kennis te maken. Aanvang van de dienst is 10.15 uur. De zaal is vanaf 9.45 uur open. Zowel voor als na de dienst is er koffie/thee/limonade met wat lekkers. Na afloop van de dienst is er voor de kinderen een springkussen. Ook zal er een broodje geserveerd worden. U bent hartelijk uitgenodigd voor deze dienst.