Rijnsburgers in 'Ik vertrek'

Aankondiging n Het nieuwe 'Ik vertrek' seizoen start vanaf 8 september om 21.30 uur op NPO1. In deze serie is ook het verhaal te zien van het Rijnsburgse echtpaar JC en Wendy Jungerius. Samen met hun kinderen hebben zij een B&B opgestart in Toscane. Hun uitzending is te zien op zaterdag 6 oktober 2018. Hieraan voorafgaand een leuk interview met dit stel in De Rijnsburger.


Officiƫle opening De Voorhof

Trots n Velen hebben het resultaat al gezien. De 'huiskamer van Rijnsburg' heeft een nieuwe jas gekregen. Het College van Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Rijnsburg is trots op het resultaat. Zaterdagmiddag 8 september vindt de officiƫle opening plaats.


Woninginbraak

Heterdaad n De politie heeft zondagochtend in Rijnsburg een inbreker aangehouden. De man sloeg op de vlucht nadat hij betrapt werd bij een woninginbraak op de Graaf Florislaan, waarna hij de bosjes indook. Bij zijn buit zat onder andere een mobiele telefoon, die zijn schuilplek verraadde. De telefoon ging af en de ringtone was voor de politie duidelijk te horen. Zo kon de 51 jarige man uit Den Haag makkelijk worden aangehouden.


Aanrijding

fietser n Zondagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de Noordwijkerweg in Rijnsburg. De bestuurder van de auto kwam vanuit de Vinkenweg en schepte de fietser op de voorrangsweg. De fietser is ter plekke onderzocht door het ambulancepersoneel en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.