Wesley Goeman in actie RBB- Excelsior Maassluis. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

n Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis 2-2

Vermakelijk duel eindigt in remise

n Met maar liefst zeven gele kaarten

Voetbal n Terwijl een tweetal kilometers verderop een voetbalwedstrijd in een mini veldslag ontaardde, was het op Sportpark Middelmors iets rustiger. Hoewel, het aantal gele kaarten die scheidrechter Van der Laan moest vermelden op het wedstrijdformulier, was totaal zeven stuks.

Als je de wedstrijd niet hebt gezien zou je denken dat het er stevig aan toeging. Niets was minder waar. Het eerste thuisoptreden van Rijnsburgse Boys tegen de tricolores uit Maassluis was een leuke en sportieve wedstrijd. De einduitslag stond al na een half uur spelen op het bord: 2-2. Het publiek werd, zeker in de eerste helft, verwend. De tweede helft oogde wat rommelig, maar was zeker spannend.

Puzzel

Tot de extra tijd had, met name Excelsior, kansen de volle winst mee naar huis te nemen. Dat gebeurde gelukkig niet en met een gelijk spel kon iedereen eigenlijk wel leven.

Beide clubs kenden een goede competitiestart en vanzelfsprekend wilden ook de mannen van Wilfred van Leeuwen daar in een eerste thuiswedstrijd een goed gevolg aan geven. Thuis moet het leeuwendeel van de punten behaald worden en het publiek worden vermaakt. Van Leeuwen had vooral dit laatste aangehaald in de diverse voorbeschouwingen. Hij dacht dit te doen met het laten starten van dezelfde elf als een week daarvoor. Echter een migraineaanval van Bart Freke gooide roet in het eten. De Rijnsburger die een goede (her)start beleefde in het eerste team van Rijnsburgse Boys moest noodgedwongen afhaken. Een kleine puzzel voor de technische staf. Zij kozen voor een basisplek voor aanvoerder Wesley Goeman die eerder zijn teleurstelling voor het (voorlopige?) verlies van zijn plek niet onder stoelen of banken stak. Hij speelde een prima wedstrijd en liet zien dat hij het scoren, weliswaar uit een penalty, nog niet is verleerd. Met een beetje geluk was daar uit een vrije trap nog een goaltje bijgekomen.

Middelmors juicht

Die vrije trappen zaten wat later in de wedstrijd. Eerst was het Max Hudepohl die Middelmors voor de eerste keer deed juichen. Hij strafte gepruts van Maasluis doelman Jean-Paul van Leeuwen genadeloos af en scoorde zijn eerste van het seizoen. Jammer dat het na vijf minuten al weer gelijk stond. Jordy Strooker moest handelend optreden in zijn zestienmetergebied. Daan Blij verzilverde de penalty. Scheidsrechter van der Laan trok geen geel toen een speler van Excelsior in zijn strafschopgebied Jeffrey Jongenelen stevig onderuit haalde. Goeman zette Rijnsburg opnieuw op voorsprong, maar tien minuten later stond het weer gelijk. Daan Blij tekende voor zijn tweede van de middag. De rest van de wedstrijd waren er wel kansen over een weer, maar geen doelpunten.

A.s. zaterdag wacht de reis naar het Kasteel in Rotterdam. Daar heeft Rijnsburgse Boys nog iets goed te maken tegen Jong Sparta. Aanvang 15.30 uur.