Lingerie

Het moet niet gekker worden in de wereld. Mijn moeder zei het al: op het eind der tijden ga je gekke dingen zien. Alhoewel zij zal het wel van haar moeder hebben, wij hebben nu eenmaal wijze vrouwen in de familie. Maar dames, het gaat mis met de emancipatie van de man. Wij laten wel wat liggen als we niet oppassen.
Wellicht heeft u het ook gezien: ik sla van de week mijn wel gerespecteerde ochtendblad open en wat zie ik; lingerie voor mannen in opmars. En even verder; 'Nu ook sexy lingerie voor mannen.' Met daaronder een foto van heren in lingerie. Leuke kleurrijke, pikante setjes met bloemetjes en kantjes. En met setjes bedoel ik dus twee delen, een boven- en onderkant.
Ik ben voor vernieuwing, maar nu sprong ik toch niet echt uit mijn panty. Sterker nog, ik had er zeer gemengde gevoelens bij. Voor de zekerheid hadden ze de hoofden van de heren op de foto ook maar weggelaten. Een van de lingeriemerken heeft sexy kanten ondergoed-setjes op de markt gebracht, speciaal voor mannen. Volgens het artikel en de bijbehorende website zijn het niet alleen mannen die kicken op een mooi setje lingerie, maar vinden ook vrouwen het leuk om er naar te kijken.
Een tevreden klant zegt zelfs in een review erg tevreden te zijn met zijn setje. 'Erg sexy. Mijn vriendin vindt me onweerstaanbaar in mijn matchende lingerie-set.' Een andere koper is fan van het materiaal waarvan de setjes zijn gemaakt. 'De stofjes zijn zo zacht en sensueel. Ik zou er de hele nacht in kunnen slapen als ze niet zo sexy waren.'
Sorry, lieve mannen als jullie het zo ervaren, maar laat ik het fijntjes zeggen, ik kreeg er pukkeltjes van. Kijk, ik prefereer de Bjorn Börgs en Armani's echt wel boven de Jansen en Tilanussen, ook al weten de heren af en toe zelf niet waar ze het zoeken moeten, maar dit gaat me toch iets te ver.
En staat er verder, de cups van de bh zijn niet gevuld, maar op aanvraag kan het bedrijf er wel vulling in stoppen. De bh's zijn verkrijgbaar in de mannenmaten small tot extra large. Naast de setjes lingerie maakt het bedrijf overigens ook bikini's, badpakken en slaapjurkjes voor hun mannelijke klanten. Nee he, badpakken en slaapjurkjes! Het lingeriemerk, ik zal de naam niet noemen, bestaat al zo'n tien jaar en volgens hun website maken ze 'leuke, comfortabele en unieke lingerie voor mensen met een klokkenspel. Onze lingerie vindt gretig aftrek.'
Nou sorry hoor, maar na dergelijke teksten en mijn visuele instelling kan je mij wegdragen! Maar, dames hoe zit het met onze waardigheid. Hoe kunnen wij op deze manier nog onze plek blijven opeisen. Is er eerst al geprobeerd een aanslag te plegen op onze toilettafel om mascara en lipstick voor de man te presenteren. Maar ik pas er toch voor om straks mijn sloggi's op te duiken tussen zijn Marliesjes Dekker en kanten Hunkemöllertjes.