Podotherapeut Anneloes van Hoek in haar praktijk. | Foto: Piet van Kampen.
Podotherapeut Anneloes van Hoek in haar praktijk. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Podotherapiespecialist nu dicht bij huis

n 'Ik wil graag veel mensen hier gaan helpen'

voeten n Enkele weken geleden vestigde podotherapeut Anneloes van Hoek zich in Rijnsburg. Met vijf jaar ervaring heeft zij enorm veel kennis opgedaan omtrent het behandelen van voetproblemen die bij veel mensen de nodige klachten veroorzaken. Dat zij voor Rijnsburg als vestiging heeft gekozen is tweeledig. Met een glimlach verklapt ze: 'De liefde en een droom'.

Door Piet van Kampen

In haar praktijkruimte in De Burgt aan het Burgemeester Koomansplein stelt Van Hoek zich voor. Haar vriendelijke, zachte accent verraadt dat ze een 'zuiderling' is. Klopt. 'Ik ben in Eindhoven geboren en heb een 4-jarige HBO opleiding Podotherapie in Eindhoven gedaan. In 2013 ben ik afgestudeerd en aan het einde van dit jaar rond ik mijn Post-HBO opleiding Sportpodotherapie af. Podotherapie en podologie worden vaak met elkaar verward. Het voornaamste verschil is dat podotherapie een wettelijk erkend beroep is'.

Ervaring

Rijnsburg dus. Zoals zij eerder al aangaf om twee redenen. De liefde en een droom. De liefde omdat haar vriend die zij in het werkveld heeft leren kennen in Rijnsburg woont. De droom is een eigen praktijk die zij nu wil gaan verwezenlijken. Zij stelt zelfbewust: 'Na 5 jaar werkervaring dacht ik: dat kan ik zelf ook'. Van Hoek is enthousiast en praat honderd uit over haar mooie beroep. 'Ik wil veel mensen hier gaan helpen', klinkt het spontaan. Dat er in Nederland meer dan de helft van de mensen met voetklachten tobt zal menigeen niet weten. Onderzoek heeft dit uitgewezen.

Een podotherapeut behandelt niet alleen voetklachten. Mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten kunnen ook bij de podotherapeut terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voet-, enkel-, knie-, heup-, en rugklachten die kunnen ontstaan door een afwijkende voetstand. Van Hoek hoopt met haar kennis en intensieve samenwerking met andere paramedici haar cliënten van klachten te verlossen. De voeten vormen immers de basis van het menselijk lichaam. De podotherapeut kan ook een belangrijke rol vervullen bij het behandelen van reumapatiënten, diabetespatiënten, kinderen en sporters. Met name voor sporters wil Van Hoek veel kunnen betekenen en wil zich daarom specialiseren voor deze doelgroep.

Vergoeding

De behandeling bij de podotherapeut heeft geen gevolgen voor het eigen risico. Een en ander is wel afhankelijk van de aanvullende verzekering met betrekking tot gehele of gedeeltelijke vergoeding.

Voor een bezoek is geen verwijzing van een huisarts noodzakelijk want de cliënt kan zich rechtstreeks tot haar wenden: telefoon: 06-49 31 60 79 of per mail: info@podopointpodotherapie.nl.
Voor meer informatie:
www.podopointpodotherapie.nl.


Monumentendag in teken van Europa

Programma n Veel monumenten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn zaterdag 8 september tussen 10.00 en 17.00 uur weer gratis toegankelijk tijdens de Open Monumentendag. Het landelijk thema dit jaar is: 'In Europa'.

In deze krant treft u een huis-aan-huis magazine met uitgebreide informatie over de monumenten en de wijze waarop aandacht aan het thema 'In Europa' wordt geschonken. Het programma staat ook op de website van de gemeente Katwijk, www.katwijk.nl/monumenten.

Opening

De officiële opening van de Open Monumentendag 2018 is op zaterdag 8 september om 10.00 uur op de Oude Begraafplaats in Katwijk, in aanwezigheid van wethouder J.C. Knape en burgemeester C. Visser en voorzitter Yvonne van den Anker van het comité Open Monumentendag. Aansluitend treedt het Shantykoor 'Voor de Mast' op en is er een speciale route naar aanleiding van het laatst verschenen boek van Willem van der Plas over de Zeemansgraven.

De monumenten zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In Rijnsburg kunt u een bezoek brengen aan: Grote of Laurentiuskerk (1122), Kerkstraat 32, het Mausoleum en omliggende tuin, het Museum Genootschap Oud Rijnsburg, Oude Vlietweg 6 (10.00-16.00 uur) en aan het Spinozahuis (omstreeks 1650), Spinozalaan 29.

In Valkenburg kunt u overvaren met het Valkenburgs Pontje (1938) aan het Veerpad, een bezoek brengen aan Torenmuseum Oud Valkenburg, Castellumplein, Oorlogsgraven aan de Broekweg en aan het Historie Vliegveld Valkenburg, Informatiecentrum gebouw 381/ hangaar 1.

Rondleidingen

Bij verschillende monumenten zijn er rondleidingen. Zoals langs de graven van zeelieden naar aanleiding van boek Willem van der Plas op Oude Begraafplaats in de Zuidstraat. In Rijnsburg kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de Abdij en het Mausoleum. Aanvang 12.00 uur en 14.00 uur vanuit het Museum Oud Rijnsburg.

Naast verschillende tentoonstellingen kunt u ook de toren beklimmen van de Grote kerk. Dit kan tussen 12.00 uur en 16.00 uur. In deze kerk geeft Dick Durieux om 11.00 uur een orgeldemonstratie. Hij geeft tekst en uitleg over de werking van het orgel en tussen 12.00 en 12.30 uur bespeelt hij het orgel. In de Vredeskerk spelen vanaf 13.30 tot 16.30 uur Frank Borsboom en Willem Guijt op het beroemde Bätzorgel uit 1765. Ook is er gelegenheid voor passanten olv van de beide organisten te spelen. In de Nieuwe kerk wordt de orgeldag om 16.00 uur afgesloten met een slotconcert door Rob van Efferink op het Van Den Heuvel-orgel. Meer info op www.katwijk.nl/ monumenten.