Taptoe Delft

Spektakel n De Show-, Marching- en Concerband Flora Band zal op vrijdag 7 en zaterdag 8 september deelnemen aan taptoe Delft. Taptoe Delft is al jaren een begrip in de muzikale wereld. Deze taptoe is namelijk de grootste burgertaptoe van Nederland en daarnaast één van de beste taptoes van Nederland. Topkorpsen uit binnen- en buitenland doen mee aan deze taptoe. Deze vindt plaats op de prachtige, historische Delftse Markt, waardoor het, mede door het gebruik van licht, een prachtige entourage is.

Voor de Flora Band is het niet de eerste deelname aan taptoe Delft. Diverse keren werden zij al gevraagd. Ook de Jong Flora Band is er geweest, als gast in het voorprogramma. Toch blijft taptoe Delft altijd een graag gezien item in de agenda, onder andere door de veelheid van het publiek en de prachtige locatie. De muzikanten verzorgen naast hun eigen show ook de opening van de taptoe met het prachtige werk 'Jubilee'. Er zijn voor deze taptoe nog kaarten te koop via de website van taptoe Delft. De Flora Band speelt op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. Voor meer informatie, zie www.taptoedelft.nl.


Start digiTaalhuis

bieb n De vakantie is voorbij, de scholen zijn begonnen en ook in het digiTaalhuis voor volwassenen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is iedereen weer van harte welkom.

Zo kan iedereen aanschuiven bij de volgende activiteiten in het digiTaalhuis: Nieuwscafé: op dinsdag om 12.00 uur praten we over het nieuws. Leeskringen: op dinsdag om 13.00 uur lezen we samen een eenvoudig boek en helpen we met het lezen en begrijpen van de taal. Taalcafé: op dinsdag om 14.00 uur praten we met elkaar over een onderwerp zodat iedereen de gelegenheid krijgt om goed Nederlands te leren spreken. Schrijftafel: op donderdag van 10.30 – 11.30 uur oefenen we met elkaar om beter in het Nederlands te leren schrijven. Digitaalcoach: is op woensdagmiddag aanwezig om te helpen met de taalprogramma's op de computers in de bibliotheek. Computerspreekuur: op maandag, woensdag en donderdag van 13.30-15.30 uur helpen vrijwilligers bij technische problemen met computer, tablet of telefoon. Ook helpen zij met het zoeken van informatie op internet.

Voor meer informatie over het digiTaalhuis kun je terecht bij Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of via tel. 4021983 (maandag t/m donderdag).


Jeugdactiviteiten

In n de Hoofdbibliotheek wordt er voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, workshop, themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september, aanvang 14.00 uur, start de bieb met een vrolijke familiefilm voor kinderen van alle leeftijden naar de boeken van Beatrix Potter. Leden en niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom.