Afbeelding
Foto: pr

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken

Bijeenkomst n Op dinsdagavond 18 september a.s. organiseert Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) in samenwerking met de Brijderstichting en Stichting Tripodia de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA).

Barvrijwilligers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat bezoekers gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Op grond van de drank- en horecawet wordt van barvrijwilligers verwacht dat zij over de verklaring Sociale Hygiëne beschikken of de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) hebben gevolgd.

Op dinsdagavond 18 september a.s. kunnen barmedewerkers van vrijwilligersorganisaties deelnemen aan de IVA die verzorgd zal worden door de Brijderstichting. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname. Wilt u meedoen? Schrijft u zich dan in bij Welzijnskwartier Vrijwilligersinformatiepunt op telefoonnummer: 071 – 4033323 of via email: vip@welzijnskwartier.nl De bijeenkomst wordt gehouden in Tripodia te Katwijk, aanvang 19.30 uur.


Uitjesvoetbal weer van start

Zaterdag n 1 september start voetbalvereniging Rijnsburgse Boys weer met haar wekelijkse Uitjes trainingen.

Vanaf 9 tot 10 uur 's morgens zal dit gaan plaatsvinden op het F veld. In de zomermaanden zullen we lekker buiten voetballen, in de herfst en winter gaan we de zaal in.

Bij uitjesvoetbal worden kinderen van 4 en 5 jaar oud op een leuke speelse manier in aanraking gebracht met de voetbalsport. Er worden spelletjes gespeeld, met een bal gespeeld en de allereerste voetbaltechnieken worden aangeleerd. Uitjesvoetbal is niet alleen voor jongens, maar ook meisjes worden aangemoedigd om langs te komen. En jong begonnen is oud gedaan!

Indien u met uw zoon/dochter en zijn of haar vriendjes of vriendinnetjes langs wilt komen bent u van harte welkom. U kunt u ter plekke opgeven, maar makkelijker is dat om dit van te voren even door te geven/appen aan de trainer, René Vletter (06-23567453) of Cees de Leeuw (06-51228565). Zij zullen er dan voor zorgen dat er voldoende trainers klaar staan om uw kind op te vangen.


Eindsprint voor de 333 meter baan noodzakelijk

Afgelopen n zaterdag werden er weer loten online verkocht op het kraampje op de Katwijkse braderie. Dit was één van de activiteiten om de 333 meterbaan te realiseren.

Bij de stand van IJsclub Voorwaarts werden er naast de jubileumboeken over de club, de flyers voor aanmelding voor Voorwaarts en de RIJC, ook loten aan de man gebracht voor het realiseren van de 333 meterbaan. Naast de 1.8 miljoen euro, die de regiogemeenten Katwijk, Teylingen, Kaag en Braasem, Zoeterwoude, Leiderdorp en Alphen aan de Rijn vanuit de politiek moeten opbrengen, is het ook noodzakelijk om ruim 1 miljoen bij elkaar te krijgen door alle schaatsverenigingen. Dat bedrag is helaas nog lang niet opgehaald. Op 1 oktober moet dit gerealiseerd zijn. Dat kan nog door de mensen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zoveel mogelijk te enthousiasmeren om loten online te kopen. Ga naar 333loterij.nl en kies het aantal loten dat u wilt kopen. Ieder lot kost slechts 3.33. De trekking is op 22 september en er zijn vele aantrekkelijke prijzen te verdienen. Op 333m.nl kun je ook alle activiteiten zien, waar je geld aan kunt geven. Met name obligaties kopen is erg aantrekkelijk voor je persoonlijk, maar zeker ook voor het bedrijfsleven. Met 10 obligaties van 333.33 staat je naam voor eeuwig in de nieuwe hal

Nu of nooit

Jullie kunnen nog steeds het verschil maken tussen een 250 meterbaan of een echte wedstrijdbaan van 333 meter. Je hoeft dan ook niet meer naar Haarlem of naar Den Haag.
Dat betekent actie, actie, actie door zoveel mogelijk inwoners uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk te mobiliseren om loten en obligaties te kopen. De maand september wordt cruciaal zowel op actiegebied als op politiek gebied. De gemeenten Kaag en Braasem en Zoeterwoude hebben het groene licht al gegeven. Nu nog Katwijk, Teylingen, Leiderdorp en Alphen aan de Rijn. We laten het als schaatsgemeenschap van Leiden en de regio toch niet gebeuren dat we deze unieke kans op een 333 meter schaatsbaan ons laten ontglippen? | Foto: pr.