Natuur wandeling door de Wilbert

Op zaterdagmiddag 1 september organiseert Natuurcentrum Katwijk in samenwerking met Denktank Rijnpark een natuurwandeling door het Heerenschoolbos.

Verscholen achter verpleegtehuis De Wilbert in Katwijk aan de Rijn ligt het Heerenschoolbos. Een groene parel binnen de bebouwde kom. Paardenbijter (een libellensoort), Bont Zandoogje en Bonte Vliegenvanger zijn zo maar een paar soorten die we hier in deze tijd van het jaar kunnen tegenkomen.

Bent u ook benieuwd naar dit stukje bos en wilt u meer weten over welke plant- en diersoorten je hier zoal tegen kan komen? Ga dan mee met de natuurwandeling onder leiding van een ervaren gids op zaterdag 1 september. We verzamelen om 13:00 uur bij de 'ingang' van het bos aan de Tolhuisstraat. De wandeling duurt circa 1,5 uur. Opgeven is niet nodig, en deelname is gratis.


Workshop Yoga Nidra

Vrijdag 7 september is er in de Soefitempel een workshop Yoga Nidra, van 19.30 tot 21.30 uur. Onder leiding van Laurenne Caspers kunt u genieten van mantra, yoga en wandelmeditatie. Aansluitend daaraan volgt de Yoga Nidra. Dit is een liggende meditatie waarin je de aanwijzingen volgt. Het geeft een diepe ontspanning. Voormeer informatie zie de website van de Soefitempel of www.yogastudio-Laurenne.com.


Mini disco

Woensdag 5 september is er in het Dorpshuis aan de Hofweide 1 te Rijnsburg van 15:00 tot 17:00 een mini playback show-disco. Wil jij mee doen? Meld je dan snel aan via hetdorpshuisrijnsburg@gmail.com of bel naar 06-14019445. Alle deelnemers ontvangen een leuk cadeautje. Geen zin om mee te doen met de playback show maar wel zin om te dansen? Dan kan dat natuurlijk ook. Entree €2.


Thema                 Bijeenkomst

De Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 10 september 2018 een thema avond over 'Verantwoordelijkheden en grenzen' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie van de Rabobank, Rogstraat 2 in Katwijk. Spreker is Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. U dient zich op te geven bij De Brug en dit kan t/m vrijdag 7 september, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl .