Reis naar Malta

Kerk n Er zijn plannen om vanuit de kerk van Valkenburg een reis naar het eiland Malta te maken, onder leiding van Ds. H.E.J. van der Laan. Het gaat om een 8 daagse reis van 29 april t/m 6 mei 2019.

Er kan worden genoten van een indrukwekkende cultuur, prachtige boottochtjes en nog veel meer. Een interessant gegeven is dat de apostel Paulus tijdens zijn reis naar Rome schipbreuk leed op Malta. (Handelingen 27). Hij verbleef hier drie maanden en de sporen daarvan zijn nog terug te vinden. Het verblijf is in een 4 sterrenhotel en voor belangstellenden worden er één of meer informatieavonden gehouden.

Ook kunt u het volledige reisprogramma en verdere informatie Ds. Van der Laan opvragen. Er is geen druk of vermoeiend programma, maar er is voldoende tijd voor ontspanning en rust.

Wij gaan met een wat kleinere groep met een rechtstreekse vlucht en er is een Nederlandstalige gids aanwezig. Op zondag wordt er een kerkdienst gehouden. Hebt u belangstelling?

Meer informatie via Ds. H.E.J.van der Laan, Torenvalk 27, 2235 DK Valkenburg. Tel 071-3411705 of mail naar hejvanderlaan@kpnmail.nl.


Matinee concert

Door n COK Hallelujah. Voor de kenners twee composities om naar uit te kijken, voor de "beginners" een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met klassieke muziek. De Krönungsmesse van Mozart laat zich kenmerken door de snelheid waardoor het stuk luchtig en vrolijk over komt. Messa di Gloria van de Italiaanse componist Pucchini voert je vaak mee naar al het moois Italië te bieden heeft. Passie en melancholie op z'n Italiaans zullen we maar zeggen. Deze twee relatief korte werken worden zaterdagmiddag 27 oktober uitgevoerd door COK Hallelujah in de Vredeskerk in het centrum van Katwijk. Uiteraard wordt Hallelujah weer begeleid door een orkest en solisten die hun sporen in de professionele klassieke muziek hebben verdiend! Dit matinee concert in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 begint om 16.00 uur. Meer informatie of meteen online kaarten bestellen? Kijk op www.cokhallelujah.nl.


SHD weer aan de slag

Wonen n De deur van het kantoor van de Stichting Huurdersbelangen 'de Duinstreek' (SHD) aan de Nassaudreef 38-A gaat maandag 3 september weer open voor ieder die als huurder van een woning van Dunavie vragen heeft.

En er wordt ook weer vergaderd, bijeenkomsten in groter of kleiner verband worden er gepland, diverse trainingen staan er weer op stapel.

Met de komst van een nieuw College van B&W heeft de SHD, naast de vaste gesprekspartner woningcorporatie Dunavie, nu ook te maken met Gerard Mostert als nieuwe wethouder 'Stedelijke ontwikkeling en wonen'. Op maandagavond 10 september om 19.30 uur is er, in de Open Hof-kerk in Katwijk aan den Rijn, een bijeenkomst voor de ruim dertig bewonerscommissies. De nieuwe wethouder is hier gastspreker.