Tijdens de Zorgmarkt kunt u zich inschrijven als mantelzorger. | Foto: pr.
Tijdens de Zorgmarkt kunt u zich inschrijven als mantelzorger. | Foto: pr. Foto: pr

Laatste Toeristenmarkt in teken van zorg met divers aanbod

Welzijnskwartier n Op dinsdag 28 augustus vindt er van 13.00 tot 21.00 uur een zorgmarkt plaats op het Andreasplein in Katwijk aan Zee.

De zorgmarkt heeft als thema vrije tijd & dagbesteding. Deze zorgmarkt is gelijktijdig met de laatste toeristenmarkt van het seizoen.

Waarom een zorgmarkt? Omdat u zich op deze manier kunt oriƫnteren op een organisatie die bij u past zonder daar een aparte afspraak voor te maken. U loopt gewoon even langs de kraam, stelt uw vragen en maakt zonder drempels kennis met elkaar. In totaal kunt u met 30 organisaties kennis maken.

De zorgmarkt van belang voor iedereen die iets bijzonders nodig heeft om een dagbesteding te hebben, vrije tijd op een prettige manier door te brengen, te sporten of te recreƫren. U kunt kennis maken met een heel divers aanbod. Zo zijn er verschillende verenigingen voor aangepast sporten, een kinderclub voor hoogbegaafde kinderen, een maatjesproject voor mensen met psychiatrische klachten, georganiseerde huiskamers voor dagbesteding en gezelschap, aangepaste vakanties en hulphonden.

Op de zorgmarkt kunt u ook terecht voor thuiszorg, een notaris, informatie over mentorschap, verslavingsproblemen, maaltijdservice of zelf beleven hoe het is om een bepaalde handicap te hebben bij de stand van Platform Gehandicapten.

Ook aan gezelligheid en entertainment is gedacht: Van 13.00 tot 15.00 uur Shantykoor Voor de Mast, van 15.00 tot 18.00 uur jonge talentvolle DJ's uit Katwijk. En van 19.00 uur tot 21.00 uur Flora Brassband.

Elke bezoeker van de zorgmarkt maakt kans op een leuke verassing. Mantelzorgers zetten we extra in het zonnetje. Elke mantelzorger uit de gemeente Katwijk of zorgend voor iemand uit de gemeente Katwijk kan op deze dag naar de stand van het Welzijnskwartier komen voor een ijsje van Banketbakkerij Krijn Verdoes.