Afbeelding
Foto: pr

163 geschenken voor ambtenaren

Aannemen n De ambtelijke organisatie van de gemeente Katwijk ontving vorig jaar 163 geschenken en giften met een totale waarde van 3.635 euro.

Het overgrote deel (113 geschenken) was voor de afdeling Beheer en Vastgoed, waartoe onder meer Wijkbeheer en Afvalinzameling behoren.

Ambtenaren moeten volgens het gemeentelijke integriteitsbeleid ontvangen geschenken, giften en uitnodigingen van bedrijven/instellingen opgeven. Op het lijstje van 2017 worden per afdeling het aantal giften en geschenken vermeld. De afdeling Beheer en Vastgoed is koploper met die 113 giften, gevolgd door de afdeling Bedrijfsvoering (32), Samenleving (8), Projecten (5) en Ruimte en Veiligheid (5). Gemiddeld bedroeg de waarde van een geschenk zo'n 22 euro. Wat voor geschenken er gegeven zijn, wordt niet vermeld. Dat gebeurde een paar jaar geleden nog wel. Toen bleek het vooral om flessen drank (wijn/champagne) te gaan. Kerstpakketten bleken eveneens populair. Het aantal giften en geschenken kende in de afgelopen tien jaar lichte wijzigingen. In 2013 waren er 'slechts' 99 cadeautjes. Twee jaar later was het aantal geschenken en giften opmerkelijk hoog: 237, met een waarde van 4.300 euro.