Trainer Arie van Duijn van Valken '68. | Foto: Piet van Kampen.
Trainer Arie van Duijn van Valken '68. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Arie van Duijn wil met Valken '68 opnieuw meedoen

n 'Wij gaan van eigen kracht uit'

Voetbal n 'Vorig seizoen hebben we alles gemist, het was nèt niet'. Trainer Arie van Duijn heeft er een streep onder gezet. Hij ontkomt er echter niet aan om toch even terug te blikken op een seizoen waarin een kampioenschap en promotie via de nacompetitie aan hem en zijn team ontglipten.

Door Piet van Kampen.

Op de laatste speeldag van de competitie greep Die Haghe de titel en Valken '68 er net naast. Via een gewonnen periodetitel zou promotie naar de 1e klasse alsnog tot de mogelijkheden behoren.

'Tegen Berkel ging het nog goed en wonnen we met 1-0 maar tegen Honselersdijk ging het helemaal mis. We startten goed maar na de 2-0 stortten we helemaal in', blikt Van Duijn terug op een wedstrijd waaraan hij niet graag meer aan herinnert wil worden. 'Een streep onder vorig seizoen', zegt hij kortaf want vooruitblikken is nu aan de orde.

Balans

'Ik heb weer geleerd', zegt de ambitieuze trainer. Wat dan? 'Dat voetballen een onvoorspelbaar spelletje is en dat alles mogelijk is'. Maar goed dat weet elke 'kenner' al sinds jaar en dag.

Wat de Katwijkse trainer wel heeft ervaren is dat zijn team niet geheel in balans was. 'Ik had goed voetballende spelers in mijn selectie maar ik miste de echte vreters die door het vuur gingen. Die heb je voor een goede balans nodig in een team'.

Heeft de trainer voor het nieuwe seizoen nu wel de spelers die evenwicht in zijn formatie moeten brengen? Hij ziet Marc van der Plas Stefan van der Plas en Sander van Duijn naar Quick Boys vertrekken. Hier tegenover staat de komst van de routiniers Joey Zandbergen (ex- Rijnsburgse Boys en FC Boshuizen) en Selmo Kurbekovic (ex- Ter Leede en Warmunda). 'Vorig seizoen stapten Stefan de Mooij en Roy Redel voorzichtig in en die moeten zich nu ook waar zien te maken'.

Rust

Van Duijn hoopt met zijn team weer in de top mee te kunnen draaien. 'Als we de eerste periodetitel weten te pakken dan geeft dat gelijk meer rust en dan zien we wel verder', filosofeert hij hardop. Hij krijgt echter te maken met tegenstanders als UVS, HVC '10 en onderschat de oude bekende Te Werve ook niet. In zijn visie favorieten voor de titel.

Volgens Van Duijn moet Valken '68 weer in de top mee kunnen draaien. Voelt de trainer de druk van boven af? 'Nee, zeker niet. De druk om te presteren leg ik mezelf op', bekent hij. 'Ik heb spelers met kwaliteit en het leuke is dat we weer mooie derby's tegen UVS, DoCos, Lugdunum en Voorschoten '97 krijgen. Dat is dan ook wel weer het voordeel in deze klasse'. De klasse waaruit hij aan het eind van de rit toch stiekem hoopt te promoveren.


n RTV Katwijk Sport over start voetbalcompetitie

Morgen n Na een periode van warmdraaien wordt komende zaterdag het startschot gegeven voor een nieuwe voetbaljaargang.

Aan de vooravond van de start van de Tweede en Derde Divisie pakt de sportredactie van RTV Katwijk traditiegetrouw groots uit met de trainersshow. Acht hoofdtrainers schuiven vrijdagavond vanaf 19:00 uur aan tafel in het sponsorhome van amateurlandskampioen Katwijk om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Langzaam ontwaakt de voetbalplaneet uit haar zomerslaap. Een heerlijke gedachte voor de vele voetballiefhebbers in de gemeente Katwijk. Tevens is het moment aangebroken waarop de vele vragen die er leven beantwoord gaan worden.

Komende vrijdagavond komen veel vragen langs aan de voetbaltafel. In het fraaie sponsorhome van vv Katwijk laten acht toonaangevende hoofdtrainers uit de top van het amateurvoetbal hun licht schijnen over de start van de voetbalcompetitie. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur schuiven aan:

19.00-20.00 uur: John Blok (Scheveningen), Erik Assink (Quick Boys), Niek Oosterlee (GVVV) en Robbert de Ruiter (FC Lisse);

20.00-21.00 uur Jack van den Berg (vv Katwijk), Dick Heemskerk (assistent-trainer Rijnsburgse Boys), Ted Verdonkschot (IJsselmeervogels) en Jack Honsbeek (VVSB).

Wie voetbal liefheeft, stemt vrijdagavond af op FM106.8 of de webradio via rtvkatwijk.nl. Alles live meemaken? Publiek is welkom op sportpark de Krom. De toegang is vrij en de koffie staat klaar.

De radioshow RTV Katwijk over start nieuw voetbalseizoen. | Foto: PvK.