V.l.n.r.: Joop de Gier,  Aad vom Hofe, Jos Verdel, Gerrit Vooijs en Robert Jan Heemskerk. | Foto: pr.
V.l.n.r.: Joop de Gier, Aad vom Hofe, Jos Verdel, Gerrit Vooijs en Robert Jan Heemskerk. | Foto: pr. Foto: pr

Finale Oranje Biljart toernooi

Traditie n Woensdagavond in de feestweek vonden de finales plaats van het 35ste Rijnsburgse Oranje biljart toernooi 2018.

In de afgelopen vijf weken werden de voorrondes gehouden, met een totaal van ruim 30 deelnemers. Vorige week maandag en dinsdagavond werden de halve finales gespeeld. Dit resulteerde dat geplaatst werden voor de finale in de categorie: Libre C1, Piet Visser & Jos Verdel. Libre C2, Joop de Gier & Jaap van Duivenbode. Libre C3, Aad vom Hofe & Wim Schaap. En voor 3 Banden: Herman Lijsen & Gerrit Vooijs. Uiteindelijk kwamen daar, na zeer boeiende wedstrijden in de diverse klasse de volgende kampioenen uit: Jos Verdel, Joop de Gier, Aad vom Hofe & Gerrit Vooijs. De voorzitter van de Oranje Vereniging Rijnsburg, Robert Jan Heemskerk was uitgenodigd om de bijbehorende bekers en prijzen aan de winnaars te overhandigen. De voorzitter van de biljartvereniging "de Bogaert", Aad vom Hofe, blikte terug op het verleden. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in "Café Centraal" aan de Vliet. Initiatief nemer was de eigenaar van het café . Al snel daarna werd het initiatief overgenomen door Koos Paap de nieuwe eigenaar van het café. Na sluiting van het café werd het toernooi gehouden in de clubruimte van "de Bogaert".

De voorzitter besloot met de woorden: 'Dat we zeker gaan proberen om ook tot aan het 8ste lustrum het Oranje Biljart toernooi Rijnsburg te gaan halen'. Tot besluit dankte hij alle deelnemers voor hun sportiviteit, gezelligheid en natuurlijk voor hun deelname aan dit toernooi.