Feestweek in volle gang

OV n In deze editie van de Rijnsburger heeft u al kunnen zien hoe de Feestweek van start is gegaan. Maar het is nog niet voorbij. Vrijdag en zaterdag hebben nog een vol programma dat ook nog heel vernieuwend is.

Vrijdag begint lekker, want Heel Rijnsburg Bakt! Terwijl de kinderen op het Burg. Koomansplein aan het stoepkrijten zijn, of op het Wilhelminaplein aan het springen zijn, kunnen ouders en grootouders gezellig bijkletsen met een kopje koffie. De 65-jarigen worden door Oranje Vereniging Rijnsburg getrakteerd.

Voor de mensen die graag op een motor rijden is er een prachtige motortoertocht georganiseerd. Dit jaar gaat de tocht naar de 'kop van Noord-Holland'.

Van 12.00 – 15.00 uur is er voor de eerste keer een prikkelarme kermis. De lichten en het geluid worden gedimd zodat iedereen die normaal nooit naar een kermis kan, dit op vrijdagmiddag wel kan doen.

Even later is het tijd voor de kinderen op het Burg. Koomansplein. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar kunnen hier allerlei spelletjes doen.

Aansluitend zal om 17.00 uur op het Burg. Koomansplein de barbecue worden aangestoken. Vorig jaar was deze activiteit een groot succes. Met het hele gezin, of met je vrienden, lekker eten en drinken.

Ook om 17.00 uur is er gelegenheid om te ontdekken welke wijn u het lekkerst vindt. High wine in de feesttent van Oranje. Natuurlijk kunt u ook een hapje eten bij de Roos on Tour.

In Bloemenveiling Holland start om 19.00 uur de Flowerparade show.

Om 19.00 uur is er o.l.v. een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg een historische rondwandeling en 's avonds nog de traditionele lampionnenoptocht.

Zaterdag staat in het teken van de Flower Parade. Maar ook is er een viswedstrijd, jeugdcircus Atleta, ringsteken met paarden en natuurlijk de taptoe met een knallend vuurwerk ter afsluiting van de festiviteiten. Uitgebreide informatie leest u in het Feestweek programmaboekje.

Voor en lstart al vroeg met het vissen voor senioren. In de ochtend kunnen kinderen langs het Kanaal bij de Flora Band Kazerne genieten van het waterspektakel.

Nieuw dit jaar is het jeugdcircus Atleta op het Burg. Koomansplein. Laat u verrassen door acrobatiek, jongleren en nog veel meer.

De warme dagen van de afgelopen weken doen vele Rijnsburgers terug denken aan 1000 jaar Rijnsburg. Wilt u er niet alleen aan denken, maar ook de tentoonstelling zien van 1000 jaar Rijnsburg. Breng dan een bezoek aan Museum Oud Rijnsburg.

Natuurlijk is op zaterdag de Flowerparade niet weg te denken, dit jaar met het thema 'Around the World.

Zodra de Flowerparade voorbij is getrokken wordt het Burg. Koomansplein in orde gemaakt voor het ringsteken met paarden en pony's. Blijf lekker zitten en laat u verrassen.
In de Feesttent van Oranje zal 's avonds het Bierpong Toernooi gehouden worden en aansluitend zal er een feestavond zijn.

Ook vandaag kunt u een hapje eten bij de Roos on Tour.

's Avonds is de traditionele taptoe op het Burg. Koomansplein met aansluitend een knallend vuurwerk om deze Feestweek in stijl af te sluiten.