Bloemencorso 2008 een praalwagen van Siegen en gemeente Katwijk. | Foto: T. Rootselaar.
Bloemencorso 2008 een praalwagen van Siegen en gemeente Katwijk. | Foto: T. Rootselaar. Foto: Teun Rootselaar

Siegenaren present bij Flower Parade

Bijzonder n Voor de 53e keer rijdt de touringcar vanuit Stad Siegen naar Rijnsburg om de Flower Parade te bekijken. Een waardevolle ontmoeting tot op de dag van vandaag.

Hieronder leest u een persoonlijk verhaal van Ine Peursum van vriendschap tussen mensen uit twee verschillende landen.

In de zomer van 1974 leerden de Rijnsburgers Cor en Ada de Mooij en Cees en Lyda Kromhout de heer Karl Felten kennen. Karl Felten kwam met het Evangelische Kirchechor zingen in de Immanuelkerk. In deze dienst werd het zoontje Marco van Cor en Ada gedoopt. Een jongetje met erg veel zorgen. Het Duitse koor zette een 'Peetschap' voor hem op. Het koor bracht op oefenavonden geld bij elkaar wat zij opspaarden tot Marco's 18e verjaardag.

Vriendschap

Door dit Peetschap ontstond een innige vriendschap tussen deze gezinnen. Dit alles liep via Karl Felten, die vele jaren met zijn vrouw onze Partnervrienden waren en nog steeds zijn.

Karl Felten was het die de touringcar naar de Rijnsburgse Bloemencorso voor het eerst liet rijden vanuit het Heimat und Verkehrsvereins. Vroeg in de ochtend vertrekt deze bus naar Rijnsburg om onder de middag zich bij de Rijnsburgse Taveerne van Camping Koningshof te goed te doen aan de 'Schnitzel met Pommes' van Flip Kromhout. Hierna volgt het bezoek aan het Bloemencorso. Na afloop ging en gaat de bus naar het strand waar werd en wordt gewandeld en genoten van een visje. Ook krijgen de deelnemers van de tocht een grote bos bloemen uit Rijnsburg mee naar huis.

Ereburgerschap

Negenendertig keer organiseerde Karl Felten deze bus naar de Bloemencorso. De heer Karl Felten ontving het ereburgerschap van de Gemeente Rijnsburg voor zijn werk bij de organisatie van de Bloemencorso. Hierna werd de tocht door anderen overgenomen. Frau Boch had jarenlang de leiding. Nu is de begeleiding van de groep in handen van Traute Fries. Sinds jaar en dag ontvangen vrijwilligers van de werkgroep Katwijk-Siegen de gasten van de bus en worden ze welkom geheten.

Bloemen

Inmiddels is Karl Felten overleden. Nog altijd rijdt de bus op de dag van het Rijnsburgse Bloemencorso, tegenwoordig de Flowerparade, in augustus vroeg in de morgen naar Rijnsburg. Bij vertrek ontvangen de Duitse gasten een grote bos bloemen. Vorig jaar ging er ook voor de weduwe van Karl Felten, de inmiddels 93 jarige Tante Ilse, een grote bos bloemen mee naar huis……..bij ontvangst deelde zij de bos in tweeën, één zette ze in haar huis en één met een lieve groet uit Rijnsburg op het graf van haar geliefde Karl.

Heeft u/heb jij over de vroegere uitwisseling tussen Rijnsburg en Siegen(Hüttental)mooie herinneringen,leuke verhalen,prachtige momenten of heeft u zoiets van "Hoe zou het zijn met……?" Wilt u dan a.u.b. deze delen?

Dit kan via: mooieverhalensiegen@gmail.com