Gasexplosie bij Theaterhangaar

Gewonden n Vrijdagmiddag 27 juli rond 15.45 uur zijn twee personen gewond geraakt na een explosie in een pand naast de Theaterhangaar van Soldaat van Oranje aan de 1e Mientlaan.

De brandweer heeft een controle uitgevoerd in het pand. Twee personen hebben brandwonden opgelopen en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De explosie vond plaats in een pand naast de ingang van de Theaterhangaar.. De explosie zou zijn veroorzaakt door een benzinetank.


Just4Fun

Feestweek n Opgericht in december 2016, is Just4fun de nieuwste aanwinst van de Flora Band orkesten. Een aantal oud-muzikanten die behoefte hadden aan een ontspannen manier van muziek maken, zonder druk van optredens en vastigheid, speelden al een tijdje met het idee van een nieuw orkest. De huidige orkesten sloten niet helemaal aan bij hun wensen en na wat ideeën over en weer was Just4Fun een feit. De vier vanwege het vierde orkest, de Just en de Fun spreken voor zich. Gezelligheid staat bij Just4Fun voorop, voorafgaand aan de repetitie wordt er eerst met elkaar gegeten. Er wordt gekookt door de eigen leden, uiteraard in de keuken van 'de Kazerne'. Daarna begint de repetitie, die overigens om de vrijdag plaatsvindt. Just4Fun kent drie dirigenten, Gerben Kralt, Dennis Hazenoot en Matthijs Kruik. De drie mannen kennen elkaar goed en rouleren zelf de repetities.

In de Rijnsburgse feestweek treedt Just4Fun echter wel op. Dan kunt u namelijk naar ze luisteren op het Burgemeester Koomansplein voorafgaand aan het corso, zaterdag 11 augustus, rond ongeveer 13.00 uur.


Kim de Jong Nederlands kampioen 3km schoolslag

Zwemmen n Afgelopen weekend heeft de KNZB het Nederlandse Kampioenschap Open Water georganiseerd. Het ONK stond gepland voor de Bosbaan in Amsterdam maar door de aanhoudende warmte werd er vorige week blauwalg aangetroffen waardoor het op deze locatie niet kon plaatsvinden. Mede door de enorme inzet van de organisatie van de Bosbaan en Open Water Zwemmen Heerjansdam kon het alsnog dit weekend plaatsvinden in Heerjansdam. Kim de Jong uit Rijnsburg van zwemvereniging LinK, die uitkwam in de leeftijdsklasse jeugd, moest het dit jaar tijdens de race ook opnemen tegen de senioren. Direct na de start wist Kim een goede plaats te pakken in de kop van het veld waarna ze nog voor de eerste doorkomst, na 1km, al op kop lag. De rest van de wedstrijd zou ze deze plek niet meer afstaan en finishten met 24 seconden voorsprong op nummer twee in een tijd van 50.24:81. Het leverde Kim evenals vorig jaar de titel Nederlands Kampioen op en een gouden medaille in haar leeftijdsklasse evenals een gouden medaille in het overall klassement voor de 3km schoolslag.