Dick, Carolien en muzikanten van de Feestweek Zomeravondzang. | Foto: pr.
Dick, Carolien en muzikanten van de Feestweek Zomeravondzang. | Foto: pr. Foto: pr

Feestweek Zomeravondzang

Samen n Zingen. Ook dit jaar ontbreekt de zomeravondzang niet in het programma van de Rijnsburgse feestweek.

Organist Dick Durieux en Carolien van Egmond, die de presentatie weer voor haar rekening neemt, organiseren voor de zeventiende maal deze avond. In mei staken ze de koppen bij elkaar om de liederen samen te stellen. Lang hoefden ze niet na te denken met de programma's van de afgelopen jaren op tafel. "We zochten de meest geliefde en bekendste liederen uit", vertelt Dick. En dan nog moesten we schrappen want we hebben zo veel mooie liederen gezongen maar de liturgie is klaar en het programma is een feest van herkenning. "Ik denk dat er mensen zijn die de liturgie eigenlijk niet nodig hebben", vertelt Carolien, die kennen de meeste psalmen en liederen uit hun hoofd.

Een koor is er dit jaar niet. Carolien: "We hebben wel rond gebeld en gemaild maar het is midden in de vakantie. En…vervolgt ze, we weten dat onze bezoekers graag zingen dus wij gaan er gewoon een mooie avond van maken".

Ook dit jaar kunnen Dick en Carolien weer rekenen op hun vaste muzikale medewerkers: René de Mooij, Jan Willem de Winter, Mark Prins en Rob Aarssen. Met hun cornetten, pauken en slagwerk wordt het nog feestelijker en klinken de liederen nog mooier."

De Feestweek zomeravondzang wordt gehouden op dinsdag 7 augustus in de Grote – of Laurentiuskerk. De aanvang is 20 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.