Afbeelding
Foto: Sandra Baartman

Start feestweek met concert Rijnsburg Klassiek in De Burgt

Muziek n De bekende Katwijkse zangeres Oukje den Hollander en de Noordwijkse pianiste Vera Marijt zijn zaterdag 4 augustus te gast bij Rijnsburg Klassiek in De Burgt. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 18.45 uur. Zij brengen een afwisselend en bijzonder programma.

Dit concert is het startsein van de Rijnsburgse feestweek.

Zang

De van oorsprong Katwijkse Oukje den Hollander en de Noordwijkse Vera Marijt leerden elkaar kennen op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Vervolgens begonnen ze beiden een studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Oukje studeerde aan de opleiding Klassiek Zang en Vera volgde het hoofdvak Jazz Piano.

Doordat ze naast elkaar woonden en elkaar hoorden studeren, vonden zij uiteindelijk het midden van de beiden stijlen en een gedeelde liefde: het Duitse repertoire, Franse chanson en Nederlandstalige lied. Oukje den Hollander studeerde in 2015 af aan de prestigieuze Masteropleiding 'Theaterzanger/Singer-performer' aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor studeerde ze een jaar lang in Berlijn bij de Duitse mezzosopraan Gundula Hintz.

Haar Bachelordiploma Klassiek Zang behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in juni 2013.

Oukje zong in de voorstelling Spraakwater bij Theatermakershuis de Queeste (Hasselt, BE) en op Theaterfestival de Parade met de door Anthony Heidweiller geregisseerde muziektheatervoorstelling Peptalks. Ze zong de rol van Desdemona in een bewerkte versie van Verdi's Otello, in een regie van Benji Reid (Manchester, UK). Bij de Veenfabriek speelde ze in de voorstelling Tulpmania. Ze trad verder op in Frankfurt, München en Moskou.

Pianist

Vera Marijt behaalde haar Master Jazz Piano op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze nam in 2015 haar debuut cd "Insight Out" op in Montréal, Canada, en tourde met het Vera Marijt Trio in o.a. Mexico, Canada, Zwitserland en Frankrijk. Na een zomerstudie op het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, VS, studeerde Vera op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Juraj Stanik, en volgde masterclasses van onder andere Barry Harris, Branford Marsalis, Hein van de Geyn, Rob van Bavel, e.a. In 2012 werd zij uitgenodigd om het conservatorium te vertegenwoordigen in Graz tijdens de jaarlijkse bijeenkomst 'International Association for Schools of Jazz', alwaar ze speelde met internationale muzikanten en les kreeg van o.a. Dave Liebman. Na het behalen van haar Master diploma Jazz Piano in Den Haag, verhuisde Vera naar Montréal, Canada, om daar te studeren aan McGill Schulich of Music.Inmiddels woont ze weer in Amsterdam. Sinds eind 2017 is Vera de muzikaal leider van de Open BAC, hét try-out podium voor kleinkunst, theater en cabaret, dat elke dinsdag plaatsvindt in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam.

Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 4 augustus om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of een glaasje wijn of fris te nuttigen. Toegang is gratis.
| Fotografie: Sandra Baartman.