Inloopochtend

Uitnodiging n Woensdag 1 augustus organiseren de vrijwilligers van de drie plaatselijke kerken in Valkenburg weer een inloopochtend. Deze wordt gehouden in 'De Lichtbron' aan het Lambrechtsveld. Een ieder die zin heeft om even gezellig te babbelen, een kopje koffie te drinken of zo maar even binnen te lopen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 11.30 uur.


Feestweek

Dorpshuis n Op dinsdag 7 augustus in de feestweek kunnen de kinderen van 11:00 tot 12:00 leuke bloemen accessoires komen maken in het Dorpshuis aan de Hofweide 1. Bijvoorbeeld een leuke haaraccessoire of een stropdas versieren met bloemen, zodat je hip met het kindercorso mee kunt doen. Kosten €2. Kom gezellig langs.


Openbare school in nieuwe wijk

De n aanvraag voldoet weliswaar niet, maar toch stuurt gemeente Katwijk die aanvraag voor een openbare school op Locatie Valkenburg de deur uit. De gemeenteraad ging daar in de laatste vergadering voor het zomerreces mee akkoord. Op het voormalige Vliegkamp Valkenburg moeten de komende jaren 5.000 woningen worden gebouwd. Daar moeten ook scholen komen en voor het stichten en bekostigen van een basisschool is toestemming van de overheid nodig. Belangrijkste onderdeel daarvan is, dat een nieuwe school voldoet aan de leerlingenprognose van 308 leerlingen. Twee aanvragen voor protestants-christelijk onderwijs voldoen aan de prognoses, maar die voor een openbare school niet. Toch wil het college van b&w in die nieuwe woonwijk een openbare basisschool. Het college verwacht, dat de samenstelling van de wijk 'aanzienlijk zal afwijken' van de rest van Katwijk, omdat er vooral voor de regio gebouwd wordt. De gemeenteraad stemde daarmee in.