CDA en GB willen ook inzet fietscoaches op zondag

Politiek n Aanpak zondagse parkeeroverlast moet nog zomer wachten.

'Wij ontvingen veel meldingen van parkeeroverlast op ons twitteraccount', reageert de gemeentelijke dienst Handhaving Katwijk afgelopen zondagavond via Twitter. 'Helaas zijn wij op zondag niet in dienst. Bij gevaarlijke of hinderlijke situaties kunt u de politie inschakelen. #0900-8844.'

Het is CDA Katwijk ook opgevallen dat er op deze zonovergoten zomerse zondag veel foutparkeerders waren. 'Afgelopen zondag was het weer eens zover: talloze voorbeelden van foutparkeren in Katwijk aan Zee', meldt die partij op haar FB-pagina.

'De parkeerdruk op zondagen is groot, zeker in de woonstraten. Het geeft hinder, zorgt voor ergernis en kan leiden tot gevaarlijke situaties, omdat stoepen niet meer begaanbaar zijn. Bovendien blokkeren de auto's delen van de weg voor spoedeisende diensten.'

Verkiezingsbelofte

De grootste coalitiepartij laat vervolgens weten 'dit zo snel mogelijk aan de orde te stellen'. Die partij heeft namelijk een verkiezingsbelofte na te komen. 'Het CDA vindt dat op zondagen handhaving noodzakelijk is en na 12:00 uur parkeergeld betaald moet worden'.

De raadsleden Irene van der Plas (CDA) en René Slootweg (GemeenteBelangen) melden via social media, dat die maatregelen niet op korte termijn te verwachten zijn. Het wachten is namelijk volgens beiden op het nieuwe parkeerbeleidsplan, dat pas na de zomer aan de orde komt in de gemeenteraad, want die is nu met zomerreces.

Slootweg daarover: 'Ik kan me zo voorstellen dat één van de scenario's is betalen en handhaven op zondag. GemeenteBelangen stemt voor die optie. Nu een motie zal dat proces ontwrichten. Nog heel even geduld'.

Fietscoaches

Niet alleen auto's zorgen voor overlast, ook fietsers en scooters zorgen voor de nodige hinder en versperringen, vooral bij de strandovergangen.

Hulpdiensten kunnen er dan niet door en de fietscoaches, die de gemeente inzet om deze hinder te voorkomen, zijn ook niet actief op zondag.

CDA-fractievoorzitter Barend Tensen wil de fietscoaches ook op zulke dagen aan het werk hebben. 'Wij zien het inzetten van de fietscoaches zeker als een oplossing voor dit hardnekkige probleem. Ook op zomerse zondagen'.

Coalitiegenoot GemeenteBelangen ziet de inzet van fietscoaches op zondag ook wel zitten, laat fractievoorzitter René Slootweg weten: 'Fietscoachen zou een oplossing kunnen zijn, maar de GOA's hebben daarin ook een taak. GB is nog op zoek naar een goede oplossing voor dit probleem, maar één ding is voor ons wel duidelijk: met betrekking tot beleid, handhaving en betalen zijn voor ons op alle dagen gelijk.'


Vertrek Kamp Oekraïne 2018

Maandagmorgen n 30 juli a.s. vertrekken in alle vroegte 22 deelnemers en drie extra chauffeurs richting Oekraïne voor Kamp Oekraïne 2018.

Het wordt al weer het 16e jaar dat we dit mogen doen. U bent deze morgen vanaf 3.30 uur van harte welkom om deze kanjers uit te zwaaien. U steekt door uw aanwezigheid hen een hart onder de riem voor de reis en deze bijzondere weken. Vanaf 3.00 uur staat de thee en koffie klaar. Via Facebook (Oekroe) kunt u hen volgen. Dinsdagavond 14 augustus is de terugkomst gepland bij De Burgt.