Afbeelding
Foto: pr

'Dit is mooie bla, bla' en 'coalitie van verliezers'

Vervolg n Voorpagina.

De coalitiepartners benadrukken, dat het om een akkoord om hoofdlijnen gaat en niet, zoals vier jaar geleden, een akkoord met bijna honderd punten.

'Dit akkoord geeft een richting aan voor het college', legt René Slootweg van GemeenteBelangen uit. 'Kom met ideeën en denk met ons mee. We kunnen nog alle kanten op.'

Daar wijst Gerard Mostert van de ChristenUnie ook op. 'We willen juist niet alles dichttimmeren en verder stil blijven zitten. We hebben nadrukkelijk gezegd, dat we dit samen willen doen. Samen met de gemeenteraad en de inwoners.' Dirk Remmelzwaal (SGP): 'Dit biedt juist kansen voor de hele raad'. Dat kan CDA alleen maar beamen. Die partij hoopt, dat de gemeenteraad meer gaat denken in 'samen' en niet in termen als coalitie en oppositie. Of dat gaat lukken, zal de toekomst uitwijzen.


Openingstijden Bibliotheek

Zomer n Bibliotheek Valkenburg én Bibliotheek Rijnsburg zijn in de vakantieperiode (van maandag 16 juli t/m zaterdag 25 augustus) minder vaak open.

Dit heeft te maken met de aangepaste openstelling van de gemeenschapshuizen Het Dorpshuis in Valkenburg en De Burgt in Rijnsburg waarin de bibliotheek is gehuisvest.

Leners kunnen gedurende zes weken niet op maandag en niet in de ochtenden terecht in Bibliotheek Valkenburg aan de Kerkweg.

Van dinsdag t/m zaterdag worden de openingstijden van Het Dorpshuis van 12.00 tot 18.00 uur.

Bibliotheek Rijnsburg is in de vakantieperiode van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur open.

Vanaf maandag 27 augustus gelden weer de normale openingstijden.


Open dag Bijenstal Duinvallei

Zondag n 15 juli a.s. kunt u een kijkje nemen bij 'Bijenstal Duinvallei' van de Rijnsburgse imker Andy Roodbergen.

In 2016 diende Roodbergen zijn initiatief in voor de Duinvallei bij de gemeente Katwijk. En dit is inmiddels een goed draaiende bijenstal geworden. Alles in de tuin groeit en bloeit en de bijen vliegen af en aan naar hun bijenkast. De eerste honing is verkocht en de eerste schoolklassen zijn geweest voor een educatieve middag. De weg erheen was een weg van hard werken en vooral heel veel samenwerken. Het zijn niet alleen de door Andy bij elkaar gezochte imkers, maar ook vrijwilligers, buurtbewoners en sponsoren die samen de bijenstal mogelijk hebben gemaakt.

Aanstaande zondag doet Bijenstal Duinvallei mee met De Landelijke Open Imkerijdag, georganiseerd door de Nederlandse Bijen Vereniging. Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom om kennis te maken met imker Roodbergen. | Foto:pr.