Leerzaam

Wie verre reizen maakt kan veel verhalen. Een gegeven als een huis. En al wonen we in een mooie omgeving, de wereld zit vol met prachtige plekken.

Zowel qua landschap, steden als mensen.
Het is toch heerlijk om al die uitgaans- en vakantieverhalen te horen van familie, vrienden en kennissen of nog beter, ze zelf te ervaren. Belangrijk voor onze herinneringen, want die hebben we nodig als we niet meer op pad kunnen.
Gelukkig hebben we tegenwoordig die prachtige reisprogramma's. Het boeiende en interessante programma met Floortje Dessing, presentator Chris Zegers of Erica Terpstra. Dat zijn toch mensen die ons wat te vertellen hebben en laten zien. Niet alleen over en van een land of werelddeel, maar ons aan de hand meenemen naar andere culturen, denkwijzen, gebruiken en gewoontes. Dat maakt het nog adembenemender, want wij zijn dan wel een prachtig land, maar klein en met onze eigen nuchtere invloeden.
Dat hebben ze van het FlowerParade Comité goed begrepen. Het thema van het Bloemencorso dit jaar is 'Around the world'. Kort gezegd een rondje om de wereld in kleur, geur en cultuur. Er zijn geen grenzen aan het thema en het Comité heeft beloofd om hiervoor alles uit de kast te halen. Een thema dat je optimaal in beeld kan brengen.
De arrangeurs van praal- en personenauto's zijn er weer klaar voor ons te verrassen. Positief naar de wereld kijken en genieten van al het moois. Met als kers op de taart en daar komt tie, de openingshandeling van het corso met ons aller bekende Erica Terpstra. Dat hebben ze goed bedacht, want als er iemand veel kan verhalen is Erica het. Ik denk dat veel mensen fan zijn van haar en haar programma en dat we met stijgende bewondering hebben genoten van haar uitermate leerzame reizen, haar avontuur bij het stamhoofd die een speciaal oogje op haar had of die vreemde beesten, waar ze zonder meer van proefde.
Jan Slagter was er snel achter, dat we Erica echt nog niet kunnen missen van de buis. En dan komt het helemaal goed uit dat we zo'n prachtige combi hebben met Omroep Max, het reisprogramma met Erica en het thema van het corso. Ik zou het zelf bedacht kunnen hebben.
Geen gek idee om Erica weer te vragen, want als er iemand bij Rijnsburg past is zij het. Als er één doorzetter is, is Erica het. Ze opende in 1980 zelfs als jonge bloem ons golfslagbad. Alles bij elkaar toch te leuk. Heel wat jaartjes terug en vele ervaringen rijker. En laten we niks over leeftijden zeggen, want ze speelde zich als 'die hard' eerste klas maar weer mooi in de kijker. En dan kom ik toch maar weer terug op het leerzame gedeelte van die prachtige reisprogramma's, toen één van de presentatoren door een wijngaard liep en een prachtige Italiaan zei: 'De leeftijd van een vrouw is als een goede wijn, hoe ouder hoe mooier!' Daar houd ik me dan maar stevig aan vast.