Afbeelding
Foto: pr

Prijs voor winnaars OV ballonwedstrijd Koningsdag

prijzen n Zo'n 1400 oranje ballonnen gingen op Koningsdag de lucht in vanaf het Burgemeester Koomansplein. Diezelfde middag was er al een mailbericht, 'er is een ballon geland bij ons in de tuin', meldde de vinder. Dat was lekker vlot.

De weken erna klepperde de brievenbus van het secretariaat van Oranje Vereniging Rijnsburg met enige regelmaat. De ballonnen bleken in een rechte lijn over Flevoland en de Noordoostpolder gevlogen te zijn. Sommige ballonnen kwamen zelfs tot in het zuiden van Friesland terecht.

Alle drie de geluksvogels bleken op de Koningin Wilhelminaschool te zitten. Zij kregen daar dan ook te horen dat ze gewonnen hadden. De uitnodiging werd persoonlijk op school aan de kinderen overhandigd. Dat vonden ze leuk, dat was af te lezen aan de blije gezichten van de kinderen. Vorige week maandag werden de prijzen uitgereikt bij de sponsor van de ballonnen, WBE op de bloemenveiling. Er waren vier kinderen in de prijzen gevallen. Twee jongens en twee meiden. De jongens wonnen hun prijs alleen, de meiden (een tweeling) wonnen samen de prijs, zij hadden de ballonnen aan elkaar gebonden.

De ballon van Jort Haasbroek kwam het verst. Wel 190 kilometer ver, in Friesland. Jort had geluk want hij won al voor de tweede keer met de ballonwedstrijd. Zijn zusje Liz had iets minder gelukt, haar ballon werd ook gevonden, maar was niet ver genoeg gekomen om een prijs te winnen. De vinder van de ballon van Jort had werk van zijn vondst gemaakt. Jort kreeg een brief met foto's van de vindplek.

De zusjes Jessica en Diana Heemskerk wonnen won de tweede prijs. De ballonnen die zij aan elkaar gebonden hadden kwamen meer dan 160 kilometer vanaf Rijnsburg. Thijs Kleijn won de derde prijs. Zijn ballon kwam bijna 150 kilometer ver. De kinderen kregen een kadobon overhandigd. Zij kunnen allemaal zelf een kadootje naar keuze uitkiezen.

Let op je persoonsgegevens

Niet n laten slingeren. De vakantieperiode komt er weer aan: hoe moet je omgaan met hotels en campings die een kopie van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs willen maken?

In Nederland mogen hotels en campings niet vragen om een kopie achter te laten. In het buitenland ligt die discussie vaak lastiger, omdat de regels in ieder land anders kunnen zijn.

Vraag in ieder geval waarom er een kopie nodig is. Verzoek of het mogelijk is dat gegevens van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs genoteerd worden. Of maak zelf een veilige kopie met de KopieID-app van de Rijksoverheid.