Deze jongeren van World Servants  vertrekken 14 juli naar Myanmar. | Foto: pr.
Deze jongeren van World Servants vertrekken 14 juli naar Myanmar. | Foto: pr. Foto: pr

Jongeren Worlds Servants gaan bouwen in Myanmar

Vertrek n Maar liefst 33 jongeren uit Katwijk en Rijnsburg gaan deze zomer met World Servants Rijnsburg naar Myanmar om daar dokterswoningen te bouwen.

De afgelopen anderhalf jaar is flink actiegevoerd om geld op te halen voor dit bouwproject. Met succes kan gezegd worden, want het streefbedrag van €78.125 is gepasseerd.

Dit bedrag is opgehaald door vele acties, zoals een kerststollenverkoop, een Valentijnsdiner, het bezorgen van Moederdag ontbijtjes, auto's wassen en nog veel meer. Ook is er veel steun geweest van familie en vrienden, kerken, scholen, bedrijven en vrijwilligersorganisaties. Via deze weg willen de jongeren alle mensen bedanken die op welke manier dan ook hun bijdrage geleverd hebben aan dit doel!

Mede dankzij die bijdrage kunnen deze zomer 33 jongeren bouwen aan verandering. Deze jongeren gaan vanaf 14 juli drie weken bouwen aan dokterswoningen in Mawlamyine. Dit doen ze bij een van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. In dit ziekenhuis wordt medische zorg verleend aan mensen met lepra, een ziekte die nog veel voorkomt.

Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting aangeboden wordt. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo nog meer lepra-patienten te kunnen helpen. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Blijf op de hoogte van dit bouwproject. Tijdens het project zal op de Facebook-pagina van World Servants Rijnsburg updates gegeven worden over de bouw en de deelnemers.


'De Rijnsburger' live bij Vierdaagse in Nijmegen

Wandelen n Het grootste wandelspektakel van Nederland, de Nijmeegse Vierdaagse, gaat volgende week dinsdag (17 juli) weer van start.

Aan deze 102de editie van de wandelprestatietocht doen weer tienduizenden wandelaars mee. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar op vrijdag 20 juli een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

Verslag

Dit keer zijn de redacties van De Rijnsburger, De Katwijksche Post en AllesoverKatwijk live aanwezig om de wandelaars uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk aan te moedigen. Ook de onlinetelevisiezender 'I love Katwijk' is van de partij om live verslag te doen van deze laatste wandeldag.

De lopers kunnen de redactieteams verwachten bij het 'andere' Katwijk, aan de Maas in Noord-Brabant. De route gaat hier via de Cuijksesteeg de brug over de Mookerplas en dan in Mook linksaf de Kanaalweg op. De redactieteams zijn direct na deze afslag aanwezig en zeker voor de Katwijkse wandelaars duidelijk herkenbaar.

'Wij hopen op leuke ontmoetingen en zijn benieuwd naar de ervaringen van de Katwijkse wandelaars', laat Carolien van Egmond van 'I love Katwijk' weten. Via de livestream-uitzending kunt u dit vrijdag 20 juli meemaken via de Facebookpagina van 'I love Katwijk' en 'allesoverkatwijk'.

Wie daar zin in heeft, kan bij de stand een koel drankje en versnapering halen, én de speciale herinnering gemaakt door illustrator Bert van der Meij..

De verwachtte doorkomsttijd van de 30 en 40 kilometer-wandelaars is tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Loopt u mee? Laat het ons alvast weten via redactie@derijnsburger.nl.

Foto: Dit team doet volgende week vrijdag live verslag van de Vierdaagse Nijmegen. | Foto: Mark Ruis

Afbeelding