Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Voorbereidingen Flower Parade in volle gang

Op 11 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2018 is ´Around the World´. Met ruim 60 eenheden, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen wordt de 73e editie vast en zeker weer een prachtig ´rijdend bloementheater´.

De weken voorafgaand aan de Flower Parade zijn voor de bestuursleden van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heftig en vooral spannend. Gaat het allemaal weer lukken, zijn er voldoende deelnemers, zijn er bedrijven die bloemen of een muziekkorps willen sponsoren. Zijn alle partijen waarop het corsobestuur altijd kan rekenen ook dit jaar weer aanwezig. Kunnen alle corsowagens gebouwd worden zoals zij zijn bedacht of vinden er op het laatste moment nog kleine wijzigingen plaats. Juist dit laatste is dit jaar aan de orde.

De praalwagen met het ontwerp 'China' was toebedeeld een sponsor waarmee men er op het laatste moment niet uit kwam. Met pijn in het hart moest dit ontwerp worden geschrapt, maar niet getreurd, er is een nieuwe sponsor voor de twaalfde wagen gevonden. En zoals al in de vorige column is verteld, Flower Parade Rijnsburg levert graag maatwerk aan haar sponsors. Een gloednieuwe sponsor, RVE Bloemen- en Platenexport, mocht worden verwelkomd en ook dit bedrijf denkt mee als het gaat om het ontwerp van de praalwagen. Gezamenlijk zijn we, binnen het hoofdthema 'Around the World' eruit gekomen met een ontwerp dat de titel heeft ´Flower all over the World´ met als ondertitel: ´Wij maken de wereld nog mooier´. Met de daarop passende bloemen en planten wordt ook deze praalwagen vast een eyecather in de parade.


Mexico

Ook op de praalwagens wagen Mexico stond nog geen sponsornaam. Met enige trots kan worden meegedeeld dat deze praalwagen de naam van Heemskerk Fresh & Easy siert. Dit echte Rijnsburgse bedrijf is al enkele jaren deelnemer in de parade. Steeds met opvallende voertuigen. Ook dit keer wordt de slotwagen weer aangeboden door de firma Heemskerk. Hierop wordt het thema van 2019 bekend gemaakt. Wat dit wordt weten we op 10 augustus. Dan wordt tijdens de officiële opening van het corso het thema bekend gemaakt en de prijswinnaar die het thema heeft verzonnen in het zonnetje gezet. De inschrijving voor het indienen van dit thema is inmiddels gesloten. De jury, bestaande uit het creatieve team van de Flower parade gaat zich over alle ingestuurde voorstellen buigen. Een spannende maar mooie klus.

Waar nog wel kan wordt aangemeld - maar doe dit snel - is deelname van personenauto´s. Op de website is hierover meer informatie te vinden. Wil je van al het actuele nieuwe op de hoogte worden gehouden, volg de Flower Parade dan via Facebook, Twitter of Instagram. www.flowerparaderijnsburg.nl