Alle DWS toppers lieten in de show hun moment of Fame zien. | Foto: pr.
Alle DWS toppers lieten in de show hun moment of Fame zien. | Foto: pr. Foto: pr

Top show ter ere van 95 jarige jubileum DWS

Gymnastiekvereniging n DWS Rijnsburg bestaat dit jaar al weer 95 jaar en dat werd afgelopen zaterdag groots gevierd met een show in de ECC in Leiden.

Alle leden mochten hun 'moment of Fame' grijpen. Het hele jaar hadden de jongens en meiden keihard geoefend. 's Ochtends werd er eerst met alle groepen een generale repetitie gehouden zodat alle kinderen zelf ook van de show konden genieten. Vanaf 15:00 uur was het de beurt aan alle ouders, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes om de show te bekijken.

Moment of Fame

Alles kwam voorbij, kleine mini's die dansten op de drie biggetjes, kleuters verkleedt als wilde dieren die klimmen en klauteren over de toestellen. Stoere meiden die dansten op grote tonnen of op klapstoelen. Jongens verkleed als super hero's die zwaaiend en springend de toestellen over gingen. De 18+ meiden dansten op muziek uit de remake van de film Fame. Ook de dames van de 30+ groep mochten niet ontbreken. Kleine Anna's en Elza's die hoog sprongen over de kasten en het verhoogde vlak. Minions, die samen een menselijke piramide vormden, kids die licht gaven in het donker en over de Pegasus vlogen. De selectie die een spetterende demonstratie op brug en balk en op de tumblingbaan turnden. Maar ook de echte 'Afro vibes' werden 'geclaimd', kleine Vaiana's straalden op het podium, echte diva's kwamen voorbij, heel veel mooie stoere meiden die echte strakke dansen neer hebben gezet.

Kortom een show vol spanning en sensatie, een show waar iedereen heel trots op is. Op naar het 100 jarig bestaan. Voor degene die deze show gemist hebben: er zijn ook dvd's te verkrijgen voor € 10,- per stuk. Stuur een mailtje voor 1 juli naar dwsrijnsburg@mail.com. Nu genieten van een wel verdiende vakantie. De lessen bij DWS starten weer vanaf 3 september 2018.

In de prijzen

Een week eerder, zondag 17 juni werden de toestelfinales van de senioren 5e divisie gehouden. Anne-Bo Varkevisser had zich gekwalificeerd voor 2 toestelfinales, namelijk voor de vloer en de brug. Ze mocht de wedstrijd beginnen op de vloer. Hier ging ze spetterend van start. Een mooie strakke arabier flick flack direct gevolgd door een spreidhoeksprong. Ook haar tweede acrobatische serie met een arabier salto werd super hoog geturnd. De oefening leverde een zilveren plak op met maar 0,15 verschil met de nummer 1.

In de tweede wedstrijdronde had zij even pauze zodat ze in de derde wedstrijdronde kon knallen op de brug. Tijdens het inturnen voelde de brug al vertrouwd. Echter tijdens de daadwerkelijke wedstrijd verliep de oefening niet geheel volgens plan. In plaats van een zolendraai werd er een ophurken geturnd. Gelukkig maakte dit geen verschil voor het D-Score en maakte ze haar oefening super netjes af. Dit zorgde ervoor dat ze kampioen van Zuid-Holland werd op de brug. Heerlijk om het wedstrijdseizoen zo af te sluiten, trotse leiding en een tevreden turnster.