Marathonuitzending RTV Katwijk voor De Voorraadkast

benefietuitzending n Zaterdag 30 juni staat RTV Katwijk in het teken van De Voorraadkast'.

Die dag wordt met een marathonuitzending tussen 10.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk geld en producten ingezameld om het werk van de vrijwilligers van De Voorraadkast te ondersteunen. Alle activiteiten zijn op zowel radio, televisie als internet te volgen. Iedereen is welkom om de live uitzending mee te beleven en kennis te maken met het werk van De Voorraadkast.

Op zaterdag 30 juni om 10.00 uur wordt het startsein gegeven van deze marathonuitzending. De Voorraadkast is een Katwijkse vrijwilligersorganisatie die gezinnen, die dat nodig hebben, ondersteunt met dagelijkse levensbehoeften. Nog niet iedereen kent deze organisatie. Ze kan financiële hulp en goederen daarom heel goed gebruiken.

Deze uitzending is de hele dag te volgen bij RTV Katwijk op radio, televisie en internet. Er zijn in de radiostudio gesprekken met o.a. belanghebbenden, deskundigen, de gemeente en de politiek. Elk halfuur worden er met een loterij prijzen weggegeven. Men ontvangt zo'n lootje bij inlevering van bepaalde goederen.

Tijdens de uitzending worden zowel geld als goederen ingezameld. Met name naar producten als koffie, houdbare melk, shampoo, pot- en blikgroente en schoonmaakmiddelen is veel vraag. Er zijn twee inzamelpunten, één naast de servicebalie van de Dirk en één in de kantine van RTV Katwijk aan de Rahusenstraat 2a en dat is boven de supermarkt.

De deuren van RTV Katwijk staan voor iedereen open om eens een kijkje te komen nemen in o.a. de radiostudio. Er wordt in het pand ook van alles georganiseerd wat de opbrengst voor deze actie ten goede komt. Zo kunt u o.a. voor een donatie een plaatje aanvragen op de radio.


Ouwehand Bouw koopt oude hoofdgebouw Zeehospitium

zeehos n Het monumentale hoofdgebouw is het laatste gebouw van het voormalig Zeehospitium aan de Boulevard van Katwijk.

Ontwikkelaar en bouwer Ouwehand Bouw is de trotse koper van het voormalige hoofdgebouw en is al actief op het Zeehos met de bouw van La Vie, 36 exclusieve appartementen.

Stichting Raamwerk is al geruime tijd bezig met de herontwikkeling van het voormalige Zeehospitium. Fase 1 van de ontwikkeling nadert zijn afronding. Cliënten en regulier bewoners wonen nu gezamenlijk op het terrein, dat onder andere werd gebruikt door de medische staf van Raamwerk en tevens dienst deed als winkel- en gemeenschapsruimte.
Bij de ontwikkeling van het Zeehospitium is uitgegaan van het behoud en renovatie van het prominent gelegene monumentale voormalige hoofdgebouw.


Orgelconcert door Martin Mans

Verzoeknummers n Op vrijdag 20 juli 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee, aanvang 20.00 uur.

Martin Mans speelt jouw verzoek! … is het thema. De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een 'Meditatief moment.' Er staan overigens ook klassieke werken op het programma.

Kaarten zijn te koop via: www.martinmans.nl of t. 06-25391903. Ook bij Het Baken of bij aanvang aan de kerk.