Toeristenmarkt weer van start

Dinsdag n Deze week is de eerste Toeristenmarkt weer geweest. Tot en met 28 augustus wordt deze in het centrum van Katwijk gehouden.

Elke week is er een ander thema. De markt is een leuk uitje voor het hele gezin. De kraampjes met de verschillende thema's vindt u op het Andreasplein.

Dinsdag 3 juli: Maritiemdag

Tijdens deze dag zijn er verschillende kramen met nautische artikelen. De KNRM is aanwezig met de reddingboot 'Edith Grondel' en geeft na afloop van de markt een demonstratie op zee. Ook de Katwijkse Reddingsbrigade geeft een demonstratie. Verder is er 's avonds een optreden van het shantykoor 'Skuytevaert'.

Dinsdag 10 juli: Katwijk, verrassend en gastvrij, ook in de horeca

Proeven, ruiken, zien, maar vooral…beleven! Horeca Katwijk organiseert een sfeervolle en unieke horecadag, waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten, maar waarbij u zelf ook deel kunt nemen aan diverse workshops en exclusieve demonstraties kunt zien.

Dinsdag 17 juli:         Brocante-streekmarkt

Op deze dag kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige Brocante- streekmarkt. U kunt genieten van verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. Wat men onder andere kan aantreffen is: brocante, curiosa, boeken, strips, verzamelobjecten, heerlijke biologische streekproducten, enz. Er staat iets leuks te gebeuren. Kom gezellig kijken. 's Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 24 juli: Oldtimerdag

Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto's. Er zijn veel verschillende auto's te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto's. Ook kan er een ritje worden gemaakt met een bus van het Haags Bus museum. De muziek is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 31 juli: Standwerkersconcours

Dit jaar opnieuw in Katwijk een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties: Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel 'Beste standwerker van Katwijk'. Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 7 augustus         Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk.

Dinsdag 14 augustus:                 Kids Party

Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals: word model in één dag met een echte catwalk met verkleden, visagie en hairstyling, decopatchen: de nieuwe manier van decoreren, schminken, cupcakes bakken en versieren, glittertattoo's aanbrengen, tasjes pimpen en sieraden maken.

Dinsdag 21 augustus:                 Kunst in Katwijk

KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. 's Avonds is er een muzikaal optreden.

Dinsdag 28 augustus:         Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van bruidsboeketten tot sieraden van hematiet, van stoelmassages tot lachworkshops en van superfoods tot yoga. Vergeet niet uw portie gratis geluk op te halen in de speciale gelukskraam. Een muzikaal optreden door Tess & Kris.