Pontje eventjes uit de vaart

Valkenburg n Het is weer zover: de pont mag er weer een paar dagen uit voor een grondige schoonmaakbeurt. De werkzaamheden zijn gepland van maandag 16 juli tot en met woensdag 18 juli. Als alles meezit, gaat de pont donderdag 19 juli weer te water.


Paraffine op strand

Vies n Op het strand van Katwijk is afgelopen maandagochtend paraffine aangetroffen. De paraffine werd gevonden ter hoogte van strandpaviljoen KW106.

De politie kreeg een melding binnen over een 'vreemde witte substantie' op het strand. Na onderzoek blijkt dit paraffine te zijn. Paraffine is een bestanddeel van ruwe olie en ziet er uit als grote bollen kaarsvet. De politie waarschuwt bezoekers van het strand om de substantie niet aan te raken. 'Paraffine is niet direct schadelijk voor de volksgezondheid, maar je kan het zelf beter laten liggen', meldt de gemeente op haar website. De politie adviseert hondenbezitters om hun hond in de gaten te houden, omdat de dieren er ziek van kunnen worden.

Stichting De Noordzee geeft op haar website aan, dat 'helaas het lozen van paraffine in zee onder bepaalde voorwaarden is toegestaan'. Terwijl paraffine voor onder meer vogels zeer schadelijk is.


Living Words

Boeketdienst n Zondag 1 juli start in de Boeketdienst in de Immanuëlkerk een nieuwe themareeks: Reclameslogans. Vanaf 16.30 uur is er een creamarkt. Er zullen allerlei creaties van gemeenteleden te bewonderen zijn, zoals gedichten, schilderijen, foto's en nog veel meer. Om 17.00 uur start de boeketdienst waarin ds. Lennart Hoftijzer dieper op het thema in zal gaan. Dienstleider is Rosita Varkevisser en de muziek wordt verzorgd door Living Words.