Afbeelding
Foto: piet van kampen

Gezellige ontmoeting op Burendag

Welzijnskwartier n Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

In 2018 wordt Burendag voor de 13de keer gehouden en valt dit jaar op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Vanaf deze week kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld op www.burendag.nl , ieder activiteit die voor 1 september wordt aangemeld ontvangt een Burendag feestpakket. Ook kan er een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd bij het Oranje Fonds. Dit fonds ondersteunt de Burendag, daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,= in te dienen om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Het thema van Burendag is 'koppen bij elkaar', dus: koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag.

Welzijnskwartier begeleidt en ondersteunt initiatieven voor Burendag in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Het doel van "Burendag" is om contacten tussen bewoners te bevorderen, de sociale netwerken van mensen te vergroten en de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Daarnaast is het ook een dag om gezellig samen te zijn met andere (buurt)bewoners, elkaar beter te leren kennen en eventueel iets voor de buurt te doen. De Buurt wordt leuker, socialer en veiliger als buren elkaar kennen en zich samen inzetten voor hun buurt.

Ook dit jaar wil het Welzijnskwartier samen met buurtbewoners dit evenement in verschillende wijken organiseren. Dus wilt u een Burendag organiseren in uw wijk, laat het ons weten door een mailtje te sturen naar wijkwerk@welzijnskwartier.nl. Wij helpen u graag bij de realisatie hiervan.