Wow

Afgelopen zaterdag is in één woord te omschrijven: Wow!

Vanwege het 50 jarig bestaan van de Show-, Marching- & Concertband Flora Band vond op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys onze jubileumtaptoe plaats waarbij niet alleen de Flora Band orkesten aanwezig waren, maar ook nog een aantal andere toppers uit de regio.

Voorafgaande de taptoe vond er op het eigen verenigingsgebouw een reünie plaats voor (oud-) leden en instructeurs. Als huidig lopend lid van de Flora Band was het goed om te zien hoeveel oud-leden gehoor hadden gegeven aan de oproep naar de reünie te komen. Je beseft het soms niet, maar veel van deze mensen zijn verantwoordelijk voor het succes van Flora Band. Iets waar we tot op de dag van vandaag nog steeds wekelijks van kunnen profiteren. Een schitterend verenigingsgebouw en optredens op de mooiste taptoes en evenementen.

Na de reünie vertrok het hele stel richting Sportpark Middelmors onder muzikale begeleiding van de Jong Flora Band en Flora Band. Sommige oud-leden namen hierbij zelfs de kans waar om weer eens ouderwets mee te marcheren. Aangekomen bij Middelmors werden de bezoekers van de taptoe ondertussen welkom geheten door Flora Brass.

Stipt acht uur was het dan zover. De jubileumtaptoe werd geopend door de Flora Band en aansluitend marcheerde de Jong Flora Band op voor de eerste show van de avond. De toekomst van onze vereniging en super gaaf om te zien. Zeker voor de allerjongste leden een spannend optreden aangezien op de tribune menig ouder en familielid aanwezig was. Maar wat deden ze het goed! Vervolgens waren het de gastorkesten welke het veld overnamen van de Flora Band orkesten. Uit Katwijk de junioren en senioren van Door Vriendschap Sterk, uit Sassenheim Adest Musica en uit Leiden Kunst & Genoegen. En dan als laatste van de avond: de jarige Flora Band zelf. En voor wie jarig is moet worden gezongen. Na de opmars en de aankondiging door Hans Oudwater werd het 'lang zal ze leven' ingezet vanaf de tribune en werden de leden toegezongen.

Als afsluiting van een geweldige avond vond de gezamenlijk finale plaats. Nog één keer alle deelnemende muzikanten op het veld. Na een kort woord van onze burgemeester en de overhandiging van de speciaal voor het jubileum geproduceerd usb-stick, met daarop alle muziek welke de afgelopen 50 jaar op LP of CD is verschenen, werd afscheid genomen van de deelnemende korpsen en de bezoekers van onze jubileumtaptoe. Al met al een geweldige dag welke, zoals aan het begin gezegd, kan worden omschreven met één woord: Wow!